Vali Karaloğlu Orucunu Askerle Birlikte Açtı

Van Valisi Münir Karaloğlu, orucunu Jandarma Özel Harekat Taburu’nda (JÖH) görev yapan askeri personelle birlikte açtı.

Vali Karaloğlu Orucunu Askerle Birlikte Açtı
Vali Karaloğlu, Jandarma Alay Komutanlığı’na gelişinde İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan ve askeri erkan tarafından karşılandı. Bahçede hazırlanan alanda bir süre oturan Vali Karaloğlu, ezan vaktinin yaklaşmasıyla birlikte beraberinde yardımcıları Atay Uslu, Mehmet Yüzer, Hakan Alkan, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ali Kavak, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve İl Müftüsü Nimetullah Arvas ile birlikte iftar için Jandarma Özel Harekat Tabur’unda bulunan yemekhaneye geçti. Vali Karaloğlu, Jandarma Alay Komutanı Albay Nurettin Aklan ve YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’la birlikte Mehmetçiklerin bulunduğu masaya, diğer protokol üyeleri de Mehmetçiklerin bulunduğu masalara oturdu.

Van için iftar vaktinin girmesiyle birlikte yapılan yemek duasıyla oruçlar açıldı. Mehmetçiğin karavanasında ise domates çorbası, fırında tavuk, bulgur pilavı ve salata tabldot tabaklarla servis yapıldı. Vali Karaloğlu, aynı masayı paylaştığı askeri personelle bol bol sohbet etti. İftar yemeği İl Müftüsü Arvas’ın yaptığı yemek duasıyla sona erdi.

Yemeğin ardından beraberindeki heyetle birlikte çay içerek sohbet eden Vali Karaloğlu, daha sonra Van Kalesi’nin zirvesinde bulunan Süleyman Han Camiinde teravih namazını kılmak için İl Jandarma Komutanlığı’ndan ayrıldı .
Kaynak: İHA