''Uluslararası Bodrum Bale Festivali''

Bodrum Kalesi, Genç Werther'in Acıları'ndan Harem'e, Bir Yaz Gecesi Rüya'sından Zorba'ya kadar birbirinden özel eserlere ev sahipliği yapacak.

''Uluslararası Bodrum Bale Festivali''
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün ''Turizmi, kültür ve sanat besler'' anlayışıyla 10 yıl önce başlattığı Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 8-24 Ağustos tarihleri arasında sanatseverleri ağırlayacak.

Türk Devlet Bale topluluklarının yanı sıra yabancı sanatçı ve toplulukların da performanslarını sergileyeceği festivalin açılış temsili, DOB Başkareografı Mehmet Balkan'ın sahneye koyduğu ''Bodrum Aşkı'' ile yapılacak. DOB bale topluluklarının ortak yapımı olan eser, 10. Bodrum Bale Festivali için özel olarak hazırlandı.

İstanbul DOB'un sanatçılarının rol aldığı ''Genç Werther''in Acıları'', 11 Ağustos'ta seyirciyi selamlayacak. Fransız koreograf Yannick Boquin'in, Alman yazar Goethe'nin aynı adlı romanından uyarladığı eser, İstanbul'da geçen yıl dünya prömiyerini yapmıştı.

İzmir DOB, 14-15 Ağustos'ta, ''Zorba''yı sahneleyecek. Yunanlı besteci Mikis Theodorakis'in eserinden yola çıkarak, koreografisini Lorca Massine'nin yaptığı eserde dansçı İrek Mukhamedov konuk olarak yer alacak.

Festivalde, 18 Ağustos'ta Osmanlı Sarayı'ndan ''Harem'' rüzgarı esecek. Koreografisini Merih Çimenciler'in, dekor ve kostüm tasarımını Rus tasarımcı Alexander Vasillie'in yaptığı Harem'de, Osmanlı usul müziğinin örneklerinin etnik sazlarla icra edilecek.

-Antonio Gades Flamenko Topluluğu Bodrum'da-

Antonio Gades Flamenko Topluluğu, 21 Ağustos'ta sanatseverlerle buluşacak. Topluluk, adını aldığı İspanyol dansçı Antonio Gades'in baleye uyarladığı Kanlı Düğün ile Flamenca Suit'i yorumlayacak.

Bodrum Bale Festivali'nin kapanış temsili, Ankara DOB Modern Dans Topluluğu'nun sahneleyeceği ''Bir Yaz Gecesi Rüyası'' ile yapılacak.

Yayıncı: Eda Ay
Kaynak: AA