Posta Dağıtıcılarından Eylem

Türkiye Kamu-Sen'e Bağlı Türk Haber-Sen Antalya İl Temsilcisi Mehmet Çelik, PTT çalışanlarının paralarından kesilerek kefalet sandığında biriken paraların çalışanlara geri verilmesini istedi.

Posta Dağıtıcılarından Eylem
Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Haber-Sen Antalya İl Temsilcisi Mehmet Çelik, PTT Başmüdürlüğü önünde toplanan postacılar adına bir basın açıklaması yaptı. Çelik, PTT emekçilerinin Cumartesi günü 10 liraya çalıştırıldığını savunarak, yaklaşan bayramda da çalışacaklarını ve hak ettikleri ücretin kendilerine verilmesini talep etti

5 yıldan fazla çalışan lisans mezunu posta dağıtıcısının kadro beklerken, kurumun 600 memur alma isteğinin kendilerini üzdüğünü ifade eden Çelik, “Lisans mezunu olan ve 5 yıl dağıtım yapanlar memurluğa geçebiliyordu. Bu hak 2010 yılından bu yana askıya alındı. 800 lisans mezunu arkadaşımız memurluk bekliyor. Zaten yetersiz olan dağıtıcı sayısı 800 daha azalırsa dağıtım servisi hiç işlemeyecek duruma gelecek. Yönetimden lisan mezunu arkadaşlarımıza tatmin edici bir cevap bekliyoruz” dedi.

Çelik, PTT çalışanlarının paralarından kesilerek kefalet sandığında biriken paraların çalışanlara geri verilmesini de talep etti .
Kaynak: İHA