PKK çatışmada köylüleri siper etti

Eruh’taki jandarma karakoluna düzenlenen saldırıda, PKK’lıların köyün içine sızıp ateş açtığı, köylüleri de siper olarak kullandığı ortaya çıktı. Güvenlik güçleri köylülerin zarar görmemesi için PKK’lılara ateşle karşılık veremedi

PKK çatışmada köylüleri siper etti
Siirt 'in Eruh ilçesine bağlı Bilgili köyüne gelen PKK 'lılar, önceki akşam iftar saatinde jandarma karakoluna roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıda Piyade Er Enis Çakırdoğan şehit oldu, 13 asker de yaralandı.
PKK 'lıların köyün içine sızdığı ve köylüleri kendilerine siper yaptığı ortaya çıktı. PKK 'lılar köye 300 metre mesafedeki üs bölgesine roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Üs bölgesindeki askerlerin köylülerin zarar görebileceği endişesiyle PKK 'lılara ateşle karşılık veremediği belirtildi.

2 PKK 'lının cesedi bulundu

Saldırının ardından kaçan kalabalık PKK 'lı grubu etkisiz hale getirmek için sürdürülen operasyon bölgesine bu sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Sikorsky helikopterlerle Jandarma Özel Harekat Timleri sevkedildi. PKK 'lıların kaçtığı alanlar ise Kobra helikopterler tarafından ateş altına alınıp bombalandı. Bölgede yapılan aramada 2 teröristin cesedi bulundu, PKK 'lılar 25 Haziran 'da da Eruh 'un Bilgili kçevresinde operasyondan dönen askerlere iki ayrı pusu kurmuş 4 asker şehit olmuştu.