Mısır'da "Sorumlular bulunsun" isyanı

Mısır'da ''Aile Evi'' Hareketi, Giza kentinde Müslüman ve Hristiyanlar arasında meydana gelen çatışmaların sorumlularının bir an önce cezalandırılmasını istedi.

Kiliseler ve el-Ezher'i de bünyesinde barındıran ''Aile Evi'' Hareketi mensupları düzenledikleri olağanüstü toplantıda, Giza kentinin Dehşur köyünde Hristiyanlar ve Müslümanlar arasında bir kişinin ölmesine bir çok kişinin yaralanmasına ev ve ticaret merkezlerinin yakılmasına sebep olan çatışmalarda sorumluluğu bulunanların bir an önce cezalandırılmasını talep etti.

Toplantıda, çatışmalarda ölenlerin ailelerine başsağlığı dilenmesi, maddi ve manevi zararın telafi edilmesi ve evlerini terk eden ailelerin güvenli bir şekilde evlerine dönmelerinin sağlanması kararlaştırıldı.

''Aile Evi'' Hareketi üzücü olayların tekrar yaşanmaması için alınacak tedbirleri görüşmek üzere bir sonraki toplantıya İçişleri Bakanı Ahmed Cemalettin'in de davet edileceğini ve Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile görüşmek üzere Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib başkanlığında bir heyet oluşturulacağını kaydetti.

2011 yılında 25 Hristiyanın kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından öldürülmesinin ardından Müslüman ve Hristiyanlar tarafından kurulan Aile Evi Hareketi etnik çatışmaları önlemeyi hedefliyor.

Muhabir: Suphi Mücahid

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA