Kozan'da Cami Açılışı

Kozan'da, hayırsever bir aile tarafından yaptırılan cami törenle ibadete açıldı.

Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Mahmutlu Mahallesindeki Mareşal Fevzi Çakmak Parkı içindeki alana yaptırılan Baykan Camisi, belediyenin düzenlediği iftar etkinliği kapsamında törenle ibadete açıldı.

Kaymakam İzzettin Sevgili, hayırsever Feride Baykan'a birikimini hayırlı bir işte kullandığı için teşekkür etti ve Kozan halkına hayırlı olmasını diledi.

Belediye Başkanı Kazım Özgan ise ''Bu güzel caminin bu mahallede yaşayan insanların gönüllerini fetih edeceğine inanyorum. Camimizin mahallemize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum, hayırsever Baykan ailesine teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Baykan ailesi adına konuşan Van 100. Yıl Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Erdal Baykan da ilçeye ilk yapılan ve zaman içinde yıkıldığı rivayet edilen Tahtalı Camisi adındaki Fetih Camisinin bulunduğu yere, fetih ruhunu yaşatmak amacıyla dönemin izlerine taşıyan bir cami yaptırmaya çalıştıklarını ifade ederek, tüm Kozanlılara hayırlı olmasını temenni etti.

Daha sonra caminin açılışı yapıldı ve belediyece iftar etkinliği düzenlendi.

Muhabir : Volkan Varan / Aykut Ünlüpınar

Yayıncı : Süleyman Tıraş
Kaynak: AA