Kayserı Park, Srebrenıtsa'yı Unutturmayacak

Srebrenitsa'da işlenen insanlık suçunu gözler önüne seren fotoğrafların yer aldığı sergi, 3 Ağustos'ta Kayseri Park'ta açıldı.

Kayserı Park, Srebrenıtsa'yı Unutturmayacak
9 Ağustos'a kadar sürecek olan sergide ölenlerin, toplu mezarların ve boş evlerin yanı sıra kurban yakınlarının da fotoğrafları yer alıyor. Bosna'da 1995 yılında Sırplar tarafından yapılan Srebrenitsa Soykırımı, Kayseri Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde düzenlenen fotoğraf sergisiyle tüm dünyaya bir kez daha hatırlatılıyor.

3 Ağustos'ta başlayan ve 9 Ağustos Perşembe akşamına kadar gezilebilecek olan Srebrenitsa Soykırımı'nı anlatan sergide öldürülen insanların, toplu mezarların, kurban yakınlarının ve boş evlerin de aralarında bulunduğu pek çok fotoğraf yer alıyor.

Bosna Hersek Federayonu'nun arşivinden alınan fotoğraflar, bir insanlık ayıbı olarak nitelendirilen soykırımı gözler önüne seriyor.

8 bin 372 kişi hayatını kaybetti Bundan 17 yıl önce Bosna-Hersek'in Srebrenitsa kentinde yaşanan katliamda 8 bin 372 kişi yaşamını kaybetmişti. Srebrenitsa Katliamı, II. Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'da gerçekleşmiş en büyük toplu insan kıyımı olarak kabul ediliyor. Katliam, Avrupa'da hukuksal olarak belgelenmiş ilk soykırım olması açısından da önem taşıyor .
Kaynak: İHA