İçişleri Bakanı Şahin, Ordu'da

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, '' Ülkemiz dünyanın stratejik bir noktasında yer almaktadır, bu stratejik özelliği gereği her dönemde bir şekilde yakın çevrenin hatta uzak çevrenin ilgisini çeken bir ülke olmuştur'' dedi.

Bakan Şahin, Fatsa Belediyesi tarafından Çamlık Tesisleri'nde düzenlenen iftara katıldı.

AK Parti Ordu milletvekilleri İhsan Şener ve Mustafa Hamarat Ordu Valisi Orhan Düzgün, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ve çok sayıda vatandaşın da katıldığı iftar sonrası konuşan Şahin, yeryüzünde iyilikle kötülüğün, barışla kavganın ve hayırla şerrin her zaman var olacağını söyledi.

Bulundukları sahanın hep iyilik, hep güzellik sahası olmasını dileyen Bakan Şahin şöyle konuştu:

'' Çünkü daima galip olan üstün olan doğru olandır, iyi olandır, iyi olanların sayısıdır. Bugün de böyledir. Ülkemizde ve yeryüzünde iyi niyet sahibi, vicdan sahibi, insanlık erdemine sahip insanların mevcudu hep fazladır. Amacımız bu ay ve bu benzer vesilelerle bunun sayısını daha da artırmaktır. Ama yanlışın, kavganın, kanın, kinin adaletsizliğin, zulmün yanında olanlar da yeryüzünde, maalesef ülkemiz de vardır, var olacaklardır. Onlara karşı da hepimizin yapması gereken duruşlar, ödevler vardır. O ödevleri de hepimiz hiç çekinmeden durum ve pozisyonumuza göre yaparız, yapacağız, yerine getireceğiz. Ülkemiz dünyanın stratejik bir noktasında yer almaktadır, bu stratejik özelliği gereği her dönemde bir şekilde yakın çevrenin hatta, uzak çevrenin ilgisini çeken bir ülke, yurt olmuştur. Bugünde böyledir. Türkiye'nin ve Türk milletinin bulunduğu bu coğrafya ve bu coğrafya da gerçekleştirdiği iyilik hareketi kardeşlik gerçeği birilerinin sevincine sebep olsa da birilerinin de kıskançlığına hatta düşmanlığına sebep olmaktadır. Her şeyin bir bedeli vardır, bu kutsal topraklarda yaşamanın, yaşatmanın sahip olmanın da artı bir bedeli vardır. Herhangi bir kuytu, kenar köşe toprağın sahibi bir millet değiliz. Herkesin gözü olan bir yerdeyiz.''

''Kendilerini bu güzel toprakları fazla görenlere karşı dikkatli olmaları'' gerektiğini vurgulayan Bakan Şahin, '' Olabiliyor muyuz- Allah'a şükür oluyoruz. Olamayan var mı- Var. Ne kadar- Çok az. Talihsiz ve şanssız bir avuç insan bu ülkede bu ülkenin güzelliklerinden, bu milletin değerlerinden habersiz veya nasipsiz bir şekilde yaşamak böyle bir tercihin içinde bulunmak durumundalar. Bize düşen bu ülkenin sağduyulu ve vatan sever insanına düşen ve bu ülkenin vatandaşıyım diyebilen o onurlu kimliği taşıyabilen herkese düşen ortak tavır ve davranış farkında olmak. Nerede olduğumu, neye sahip olduğumuzu farkında olmak'' diye konuştu.

Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu - Hayati Akçay

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA