Gazi Bulvarı Yenilendi

Kepez Belediyesi tarafından Gazi Bulvarı'nda peyzaj çalışması yapıldı.

Antalya'nın doğu ve batısındaki turizm merkezlerini birbirine bağlayan Gazi Bulvarı'nda 80 bin metrekarelik alana, oya ağacı ve turunçgil fidanları dikildi, bitki ve çiçek bahçeleri oluşturuldu. Bulvardaki iki taksi durağı binası da modern hale getirildi.

Çevreyolu Yeşil Kuşak Projesi çerçevesinde, bulvarın kuzeyinde eskiyen, hizmet veremez hale gelen parklar da tadilat çalışması ile yeniden düzenlendi.

Kaldırım, yürüyüş parkuru ve peyzaj çalışmasının yapıldığı bulvarın, Teomanpaşa, Düdenbaşı ve Göksu mahallelerinin olduğu bölümlerine ise açık hava spor aletleri ve çocuk oyun grupları konuldu. Bulvarda iki adet basketbol sahası da inşa edildi.

Bulvarın Yeni Hal Kavşağı bölümüne ise akşamları ışık gösterilerinin olacağı 3 adet havuz yapıldı. Görme engelli vatandaşların, yürürken yollarını takip edebilmeleri amacıyla da kaldırımlara kabartma takip taşları döşendi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bulvarın yenilenme çalışması ilgili yaptığı açıklamada, Gazi Bulvarı'nın Kepez bölümünü güzelleştirerek, Antalya'nın turizm kenti imajına artı değer kazandırmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Bulvardaki görüntü kirliliğini ortadan kaldırdıklarını belirten Tütüncü, ''Gazi Bulvarı'nı ismine yaraşır hale getirdik. Bulvarda estetiği ve güzelliği olan yeşil alan düzenlemesi yaptık. Bilindiği üzere şehrimize gelen misafirler bu bulvarı kullanıyor. Bu nedenle de Antalya'mızı, Kepez'imizi en güzel şekilde göstermek için Gazi Bulvarı'nı güzelleştirdik. Antalya'mızın marka değerini artırmaya yönelik çalışmalarımız sürecek'' dedi.

Muhabir: Okan Özer

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA