Denize Havaalanında ‘Bakan Bileti’ Telaşı
Ordu ile Giresun illerinin ortak kullanımı için ilk olarak 1992 yılında ortaya atılan ve aradan geçen 20 yılda 3 Cumhurbaşkanı, 11 başbakan, 15 Ulaştırma, 15 Bayındırlık Bakanı eskittikten sonra geçen yıl 22 Temmuz 2011 tarihinde temeli atılan Ordu Giresun Havaalanı'nın inşaatı, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in biletinin yanmaması için hızla sürüyor.

Kuşbakışı çekilen fotoğrafta koruyucu mendirek dolgusunun Piraziz ilçesine doğru devam ettiği gözleniyor. 3.5 km olacak olan uçak pistini içine alacak olan koruyucu mendireğe günde 60 kamyon dolgu malzemesi döküldüğü belirtildi. Ordu Valisi Orhan Düzgün, havaalanı inşaat çalışmalarında bir sorun olmadığını belirterek, pist dolgu çalışmalarına yakında başlanacağını söyledi.
Vali Düzgün, ayrıca 60 kamyon ile günde 22-23 bin ton taş getirilerek seri bir şekilde dolgu çalışmaları yapıldığını vurguladı.
Bilindiği gibi İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in 5 Şubat 2014 tarihli 14.52 saatinde Ankara-Esenboğa Havaalanı'ndan kalkacak ve Ordu-Giresun Havaalanı'na inecek Anadolu Jet uçağına bilet almıştı .
