Çankırı’da Başarılı Eğitimciler Ödüllendirildi

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, LYS ve “Ana-Kız Okuldayız” kampanyasında son bir yılda elde edilen başarılar nedeniyle ildeki eğitimcilere iftar yemeği verdi.

Çankırı’da Başarılı Eğitimciler Ödüllendirildi
Yemeğe Vali Vahdettin Özcan’ın yanı sıra İl Jandarma Alay Komutanı J.Albay Şakir Uslu, Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek ve eğitimciler katıldı.

Vali Vahdettin Özcan, eğitimin önemine işaret ederek “Ana-Kız okuldayız kampanyasında 81. sırada idik ve bu can sıkıcı bir tablo idi. Biz İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, kaymakamlarımız ve Halk Eğitim müdürlüğümüz ile yaptığımız koordineli ve planlı çalışma ile her köye gerekirse 3 defa giderek bu kampanyayı 47. sırada tamamladık. Yine geçtiğimiz yıllarda yapılan çalışmaların üzerine katkı ve takip yaparak LYS ve SBS’de ve eğitimin tüm alanlarında başarılı olmak için sistemli bir çalışma içerisine girdik. İl Yönetimi olarak başarıyı ödüllendirmeye ve çalışanı takdir ve onore etmeye devam edeceğiz. Eğitime verdiğimiz katkı ve destek bundan sonrada artarak devam edecek” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, AR-GE yetkilileri tarafından birbirini destekleyen 8 yerel proje hazırlandığını belirterek, “Projeler uygulamaya konulmuş ve Ana Kız Okuldayız Okuma Yazma Kampanyası 548 belge ile 81. sırada olan ilimiz, Ağustos 2012 tarihinde 3012 belge ile 47. sıraya yükselmiştir. AB projeleri hazırlama ile ilgili 440 katılımcıya eğitim verilmiştir. Bunun sonucunda 2011 yılında toplam proje başvurusu 11 iken, 2012 yılında 34’ e yükselmiş ve 2011 yılında kabul edilen proje sayısı 4 iken, 2012 yılında 9 olmuştur” diye konuştu.

Öğretmen ve yöneticilerle deneyim paylaşım toplantıları yapıldığını belirten Petek, velilere rehberlik hizmetleri de sunulduğunu ifade etti.

Çankırı’nın tarihinde ilk kez 2012 LYS ‘de 4. sıraya yükseldiğini söyleyen Petek, başarının kamuoyunda büyük bir sevinç ve heyecan yarattığını belirterek, emeği geçenlere çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Özcan ve Başkan Dinç, başarılı eğitimcilere başarı belgesi verdi .
Kaynak: İHA