Başbakan Yardımcısı Bozdağ'ın Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ''Biz, bütün vatandaşımızı sağlıkta sosyal güvenceye kavuşturduk'' dedi.

Bozdağ, Gümüşhane'de, Atatürk Caddesi'ndeki esnafı ziyarette bulunarak bir süre sohbet etti.

Eczacı Alpay Telli'nin, iş yoğunluğunun kendilerini yormadığını ancak muayene ücretlerinin kendilerinden karşılanmasının eczacılara maddi yük getirdiğini söylemesi üzerine Bozdağ, şöyle konuştu:

''Biz, bütün vatandaşımızı sağlıkta sosyal güvenceye kavuşturduk. Hem zorunlu sağlık sigortasıyla hem de yeşil kart uygulamasıyla hem de genel sağlık sigortasıyla vatandaşlarımızın ilaca erişimi yüzde 100'e ulaşmış bulunmaktadır. Durum böyle olunca de eczacı kardeşlerimizin de işleri ikiye katlanmış oldu. Ama kar marjları da düştü. Çünkü enflasyon da düştü. Enflasyon olmayan yerde, enflasyon ortamlarında elde edilen havadan kazanç da ortadan kalmış oluyor.''

Bozdağ, daha sonra Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, AK Parti Gümüşhane milletvekilleri Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Mustafa Canlı ile Gümüşhane'nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesi'ne gitti. Belediye Başkanı Canlı, belediye tarafından restore edilen Zeki Kadirbeyoğlu Konağı hakkında Bozdağ'a bilgi verdi.

Daltaban Mahallesi'nde yaptırılan kuran kursu inşaatını da gezen Bozdağ, İl Müftüsü Süleyman Aktaş'tan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Beraberindekilerle Torul ilçesine bağlı Cebeli köyündeki Karaca Mağarası'na giden Bozdağ, incelemelerde bulundu.

Karaca Mağarası'nın çok güzel olduğunu, Türkiye'de bu güzellikte çok mağaralar bulunduğunu ifade eden Bozdağ, ''Bu tür doğal güzellikleri herkesin mutlaka gezip görmesi gerekiyor'' diye konuştu.

Muhabir: İbrahim Özdemir / Asena Akçay

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA