Alka Madran Su’dan Açıklama

Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ilde damacana sulara yönelik gerçekleştirdiği incelemelerini tamamlayarak, hazırlanan raporda sağlıksız olduğu açıklanan 15 su dolum tesisi arasında olan Alka Madran Su Dolum Tesisi yetkilileri, damacana sularının sağlık şartları açısından uygun olmadığı açıklamasının, bir yanılsama olduğuna inandıklarını açıkladı.

Alka Madran Su’dan Açıklama
Aydın’ın Karacasu ilçesi Yenice beldesinde bulunan Alka Madran Doğal Kaynak Suyu İşletme Tesisi Yönetim Kurulu üyesi Dr. Gökçay Altın ve İşletme Müdürü Volkan Savaş, basın toplantısı düzenledi.

3 Ağustos 2012 günü Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada damacana sularının sağlık şartları açısından uygun olmadığı açıklamasının, bir yanılsama olduğuna inandıklarını söyleyen Altın, “Altın ailesi olarak 2010 yılının Şubat ayında Su İşleme tesisimizin temel atılmasının ardından 2012 yılının Ocak ayında tamamlanan 8 bin 500 metrekarelik kapalı üretim alanına sahip 10 milyon dolarlık, Aydın ilinin en büyük memba suyu dolum tesislerinden birisi olan Alka Madran Doğal Kaynak Suyu OHSAS 18001,ISO 22001, ISO 14001, ISO 9001, kalite belgelerine sahiptir. Şirketimiz Sağlık bakanlığımızın rutin denetimleri altında sağlık şartlarına azami hassasiyet göstererek üretimine devam etmiştir. Bugüne kadar alınan onlarca numunede sağlık şartlarına aykırı bir durum ile karşılaşılmamıştır” dedi.

Tesisin kuruluşundan bugüne kadar Sağlık Bakanlığı Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürlüğü'nce yapılan tüm denetim ve analizlerde "tek bir olumsuz rapor söz konusu değildir" iddiasını savunan Altın, “Söz konusu kurumun verdiği analiz sonuçları tesissimizde mevcuttur. Bunun yanı sıra Ocak 2012 yılında üretime başlayan tesisimizin isale hattı, ana su depoları, kaptaj sistemi, tüm dolum ve filtresyon sistemleri ve damacanaların tümü yeni olup üretim tesisi içerisinde hijyen koşulları en üst seviyede korunmaktadır. Kaptajlardan modern dolum tesislerine ulaşan, son teknolojik filitrasyon sisteminden geçen, Ozon kullanılmayarak dolumu gerçekleştirilen Demir, Mangan, Kükürt ve Arsenik yönünden sıfır değere sahip Alka Madran Doğal Kaynak Suyu her gün laboratuarda test edilerek nihai tüketicilerine sunulmaktadır. Sağlık Bakanlığının açıkladığı nihai tüketicide ve bayilerde yapılan analiz sonuçlarında hiçbir bulguya rastlanılmamıştır. Bu bağlamda Alka Madran Su olarak insana ve insan sağlığına verdiğimiz önem gereği asla hijyen koşullarından taviz vermediğimizi, fabrikamızdan alınan ve İzmir Hıfzıssıhha Kurumuna şahit numune sonucunun 7 Ağustos 2012 günü sonuçlanacağını ve Sağlık Bakanlığı tarafından tüm kamuoyu ile paylaşılacağını belirtir kamuoyuna sunarız” dedi.

Basın açıklamasının ardından basın mensuplarına, 8 bin 500 metrekare kapalı alana kurulu fabrikayı gezdiren Alka Madran Doğal Kaynak Suyu İşletme Tesisi Müdürü Volkan Savaş, suyun depolanmasından kamyona yükleniş aşamalarını anlattı. Birçok Su dolum tesisinde bulunmayan hijyen koşulları ve su filtreleme sistemlerini kullandıklarını anlatan Savaş, işletmenin Mayıs ayında sorunsuz analiz raporu bulunduklarını, hiçbir uyarı almadan ve sonuç raporu açıklanmadan işletmelerinin isimlerinin neden deklare edildiğini merak ettiklerini söyledi.

Savaş, “Bizlere ilk numunelerde sorun olduğunun telefonlar bildirildiği 7 Ağustos günü açıklanacak olan şahit numunelerinin ardından sorun olup olmadığı bildirilecekti ama ismimiz bakanlık tarafından sağlıksız su olarak açıklandı” dedi .
Kaynak: İHA