Uşak’ta Zafer Bayramı ve Kurtuluş Haftası Kutlamaları

30 Ağustos Zafer Bayramı yurt genelinde olduğu gibi Uşak'ta da düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Uşak’ta Zafer Bayramı ve Kurtuluş Haftası Kutlamaları
Zafer Bayramı etkinlikleri, Bir Eylül Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü için düzenlenen etkinliklerle aynı güne denk gelmesi kentteki coşkuyu iki katına çıkardı. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü nedeniyle Vali Mehmet Ufuk Erden ve eşi Yeşim Erden, Dülgeroğlu Otel’de dün akşam resepsiyon verdi. Vali Mehmet Ufuk Erden ve eşi Yeşim Erden'in ev sahipliği yaptığı geceye; Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve Dilek yılmaz Akagün, İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Bayram, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri ile şehit ve gazi aileleri katıldı.

Vali Mehmet Ufuk Erden, resepsiyonda, “Bütün dünyanın askeri ve siyasi dehasını kabul ettiği muzaffer Türk ordularının Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan 30 Ağustos Zaferi yeni bir devletin kuruluşuna giden süreçte elde edilmiş büyük bir başarıdır” dedi.

UŞAKLILAR İKİ BAYRAMI BİR ARADA KUTLUYOR Zafer Bayramı etkinlikleri, Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü nedeniyle hazırlanan Kurtuluş Haftası etkinlikleriyle aynı güne denk geldi. İki bayramı bir arada kutlayan Uşaklıların bayram sevinci de kurtuluş coşkusu ile birlikte iki katına çıktı. Uşaklılar dün önce sabah saatlerinde Zafer Bayramı sevincini yaşadı. Kent meydanındaki Zafer Bayramı etkinliklerinden sonra öğle saatlerinde belediyenin organize ettiği kurtuluş haftası etkinlikleri başladı.

Kurtuluş Haftası etkinlikleri kapsamındaki kortej yürüyüşünün ardından ise akşam saatlerindeki Zafer Bayramı için Vali’nin verdiği resepsiyon başladı.

Resepsiyonda bir kez daha Zafer Bayramı sevinci yaşayan Uşaklılar ardından kent meydanındaki konser ve kurtuluş etkinliklerine geçti. Konser ve gösterilerde Uşaklılar ve protokol bir kez daha Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl coşkusunu yaşadı. Vali Mehmet Ufuk Erden’de Uşak halkının iki bayramı bir arada yaşadığını ifade ederek resepsiyondaki konuşmasında şunları söyledi; “ Modern ve çağdaş Türkiye’nin kurucusu Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyete giden yolda önemli aşamalar kat eden Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugün dünyanın en saygın devletleri arasında yer almaktadır. Ülkemizin ve şehrimizin menfaatleri doğrultusunda, daima ileri gitmek ve en iyiyi gerçekleştirmek üzere çıktığımız bu yolda; Siz değerli mesai arkadaşlarım, sivil toplum örgütlerimiz, sanayicilerimiz ve kalbi Uşak için atanlarla her zaman birlikte olacağız. 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesinde büyük bir mücadele sergileyerek zafer kazanan ve içinde yaşadığımız çağdaş ve modern Türkiye’yi kuran, başta Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor, onların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.

Resepsiyon sonunda Ay Yıldızlı Türk Bayrağı şeklindeki pastayı Vali Mehmet Ufuk Erden ve eşi Yeşim Erden ile birlikte kesti .
Kaynak: İHA