Seleme'de Cuma Namazı Kılındı

Suriye'nin Es-Selame Sınır Kapısı'ndaki camide Cuma namazlarını kılan göçmenler, daha iyi bir yaşama kavuşmak için dua ettiler.

Öğle ezanı öncesi römorkörlerden pet şişelerine doldurdukları sularla abdestlerini alan göçmenler, daha sonra sınır alanındaki camiye geçti. Cemaatin çokluğu nedeniyle göçmenlerin büyük bölümü, cami dışına taşarak avluda namaz kıldı.

Cami imamı, hutbesinde sınır kapısına gelen göçmenlerin daha iyi bir yaşam sürmesi için dua etti. Göçmenler, ''Müslümanların birliği ve huzuruna'' ilişkin yapılan duaya hep bir ağızdan ''amin'' dedi.

Evlerini bırakarak gelenlerin büyük güçlüklerle karşılaştığını anlatan imam, sınır bölgesindeki yaşam hakkında da göçmenlere bazı tavsiyelerde bulundu.

İmam, özellikle çocukların temizliğine ve sağlığına dikkat etmeleri konusunda cemaati uyardı.

Namazın ardından göçmenler yeniden kaldıkları TIR geçiş alanlarına gitti.

Muhabir: Sarp Özer

Yayıncı: Eyüphan Kılıç
Kaynak: AA