Midyat'ta Dünya Barış ve Kardeşlik Programı

Midyat ilçesinde, Dünya Barış ve Kardeşlik Programı yapıldı.

Midyat Belediyesi ve Sosyal Gelişim Entitüsü tarafından düzenlenen etkinlik, Konya'dan gelen semazen grubunun gösterisiyle başladı.

Daha sonra Matiat Oteli'nde düzenlenen sempozyumda konuşan Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, ilçede farklı kültürden olan insanların, yüzyıllardan beri kardeşlik, hoşgörü ve barış içinde yaşandığını kaydetti.

Nasıroğlu, ''Midyat dillerin, dinlerin buluşma noktasıdır. Burada hiç zaman insanlar arasında olumsuzluk yaşanmadı. Bütün Orta Doğu halklarının ihtiyacı olan şey barıştır. Barışa bir katkı sunabiliyorsak, elimizden gelen gayreti göstermek zorundayız. Çünkü insanlar birbirlerini sevmek zorunda. Sevemedikleri zaman kendi topraklarında, kendi yurtlarında kalamazlar. İlla orada bir kan akar, kanın sonu gözyaşıdır. Gözyaşlarını bittirmek için elimizden gelen gayreti göstermek zorundayız'' diye konuştu.

AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ da barışın, uzlaşma kültürü yaygınlaştırılarak sağlanabileceğini ifade ederek, şunları söyledi:

''İslam dininin prensipleri, sadece belli bir coğrafya ya da belli ırklar için gelmemiştir. Bütün ırkları kapsayan, insanı cinsiyetine göre ayırt etmeyen ve bütün insanları muhatap kabul eden bir yapıdadır. Dünyada yapmak istediğimiz değişikliği, öncelikle kendimizde yaparak işe başlayabiliriz. Barışı kendi içimizde örerek yola koyulabiliriz. Evrensel insani değerlerin oluşturulduğu bir dünyanın şiddetten arınabileceğine inanıyorum.''

Akdağ, herkesin barış ve kardeşlik içerisinde yaşaması gerektiğini belirterek, Mevlana ve Yunus Emre'den şiirler okudu.

Kaynak: AA