Kars Sağlık Müdürü Tuncer Açıklaması

Kars Sağlık Müdürü Hasan Tuncer, ''Dünya Sağlık Örgütü'nün araştırmasına göre dünyada her yıl 3 milyona yakın insan aşırı kiloya bağlı hastalıklardan hayatını kaybediyor'' dedi.

Tuncer, Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, yaşam kalitesini yükseltmek ve hastalıkları oluşmadan önlemek için halk sağlığına yönelik çalışmaların artarak sürdürüldüğünü belirtti.

Halk sağlığı çalışmalarının ana amaçlarının, koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, toplum bilincini yükselterek hastalık meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek olduğuna dikkati çeken Tuncer, şunları kaydetti:

''Bu bağlamda Sağlık Bakanlığı'nca uygulamaya konulan aile hekimliğiyle koruyucu sağlık hizmetlerinin daha etkin sunulması hedeflenmiştir. İlimizde 9 Ağustos 2010 tarihinde aile hekimliği uygulamasına geçildi. İlimiz, merkez ve ilçelerinde toplam 288 bin 742 nüfusa aile hekimliği hizmeti verilmektedir. Dünya Sağlık Örgütü'nün araştırmasına göre dünyada her yıl 3 milyona yakın insanın aşırı kiloya bağlı hastalıklardan hayatını kaybettiği bilinmektedir. Obezitenin tansiyon, şeker, kalp gibi sağlık sorunlarına yol açtığı artık bilinen bir gerçektir.''
Kaynak: AA