İl Milli Eğitim Müdürü Cora Açıklama Yaptı

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, okulları dolaşarak öğretmenleri 4+4+4 eğitim sistemi hakkında bilgilendireceklerini söyledi.

Cora, yeni eğitim öğretim sistemiyle ilgili Öğretmenevi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, eğitim denetmenleri ve şube müdürlerine hitap etti.

Samsun'da 17 Eylül'de sorunsuz olarak eğitim öğretime başlanılması için yapılması gereken çalışmalar olduğunu ve bu çalışmalar kapsamında oluşturulacak ekiplerin, her okulda yeni eğitim öğretim sistemiyle ilgili bilgilendirmede bulunacağını belirten Cora, ''Mutlaka okulları dolaşıp öğretmenlerimizi 4+4+4 eğitim sistemi hakkında bilgilendireceğiz. Arkadaşlarımız 4+4+4 eğitim sisteminin ne olduğunu onlara anlatacaklar. Her ne kadar televizyonlardan, radyolardan, tartışmalardan bazı şeyleri dinlesek de bunlar yeterli olamayabiliyor. Bunu da bize sorulan sorulardan anlıyoruz'' dedi.

Her ilçede, İlçe Milli Eğitim Müdürü, eğitim denetmeni ve şube müdüründen oluşacak ekiplerin, okulları gezerek bilgilendirme yapacağını kaydeden Cora, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Gittiğiniz okullarda, soruları cevaplandıracaksınız. 4+4+4 sistemiyle ilgili bilgilendirmelerde bulunacaksınız. Birkaç okulu bir araya getirip konuşabilirsiniz ama mutlaka bütün okullara ulaşacaksınız. Bu bilgilendirmeyi haftaya bitireceğiz. Mutlaka okulları dolaşıp öğretmenlerimizi yerlerinde bulup bu konuda bilgilendireceğiz. Buralarda yaptığımız araştırmalar neticesinde de eksiklerimiz nelerdir bunları tespit edeceğiz. Yerinde mahallinde çözülmesi gerekenleri de anlatalım.''

Samsun Eğitim Denetmenleri Başkanı Nihat Çelikezen de 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili bilgi verdi.

Eğitim denetmenlerinin yeni sistemle ilgili donanımlı olduğunu aktaran Çelikezen, ''Bilgi ve tecrübenize bu süreçte ihtiyaç var arkadaşlar'' diye konuştu.

Muhabir: Fatma Kalay

Yayıncı: Dilek Sezen
Kaynak: AA