Alanya'da 150 Hektar Orman Kül Oldu

Antalya’nın Alanya ilçesinde çıkan yangında şuana kadar 150 hektar ormanlık alan yanarken, bir yangın söndürme işçisi zehirlendi, bir orman Muhafaza memuru da yaralandı.

Alanya'da 150 Hektar Orman Kül Oldu
Orman yangını Bayır Köyü yerleşim alanına 300 metre kala, yangın söndürme helikopteri, uçağı ve orman söndürme işçilerinin müdahalesiyle köye sıçramadan kontrol altına alındı. Köylüler ise bir gün boyunca yangına karşı uyumadan bekledi. Alanya’nın Güzelbağ Beldesi ile Bayır Köyünde 3 gün önce akşam saatlerinde başlayan ve halen kontrol altına alınamayan orman yangınında şu ana kadar 150 hektar kızılçam ormanı yanarak kül oldu. 2 farklı bölgede çıkan yangının Güzelbağ Beldesindeki yangın soğutma çalışması sürerken Alara Vadisi'ndeki yangın halen söndürülemedi. Yangına, Alanya, Anamur, İçel, Kaş, Bucak, Eğirdir, Denizli, Karaman ve Afyonkarahisar orman işletme müdürlüklerine bağlı ekipler 50 arazöz ve iş makineleriyle müdahalesi sürüyor. 250 orman işçisi ve gönüllülerin görev aldığı söndürme çalışmalarına 7 helikopter ve 3 söndürme uçağı havadan destek verdi. Bölgenin sarp olması ve rüzgarın etkisiyle yangın söndürme çalışmaları güçlükle sürdürülürken bazı bölümlere karadan müdahale yapılamadı. 3 gündür gece-gündüz çalışarak yorulan orman söndürme işçileri ise yorgun düştü. Uyumadan söndürme çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden işçiler, yangını söndürünceye kadar çalışacaklarını belirttiler.

BİR ORMAN İŞÇİSİ ZEHİRLENDİ, BİR ORMAN MUHAFAZA MEMURU YARALANDI

Akbiladan mevkiinde söndürme ekibinde çalışan Isparta Orman Bölge Müdürlüğünden Süleyman Aktay dumandan zehirlendi. Çalışma arkadaşları ile yangın alanından hastaneye götürülürken kendilerini karşılayan sağlık ekiplerine teslim etti. İlk müdahalesi ambulansta yapılan ve oksijen maskesi takılan Aktay Alanya Devlet Hastanesine götürüldü. Manisa Orman Bölge Müdürlüğü’nde görevli orman muhafaza memuru Resul Eren ise kayalardan düşerek yaralandı. Ayağında ve kolunda kayadan yuvarlandığı için derin kesikler oluşan Eren, yangın alanında hazır bekleyen 112 Ambulans ekipleri tarafından müdahale edildikten sonra hastaneye kaldırıldı. Çalışırken ayağı kayarak düştüğünü ifade eden Eren, yaralarla kurtulduğuna sevindiğini dile getirdi.

BAYIR KÖYÜ GECE UYUMADI

Bayır Köyü Muhtarı Tevfik Şimşek, 1 gece uyumadan yangının köylere ulaşabileceği korkusu ve heyecanını yaşadıklarını dile getirdi. Yangının köye 300 metre kadar yaklaştığını ifade eden Şimşek, orman işçilerinin gayretleri sonucunda yangının köylerine yaklaşmaması için yoğun çalışıldığını söyledi.

195 kişilik köyde köylüler heyecanla evlerinde otururken, orman işçilerinin yoğun çalıştığını ifade eden Şimşek, 2 geceden beri köylerine kadar gelen yangının halen köye sıçramamasının büyük şans olduğunu ifade etti.

JANDARMA SORUŞTURMA BAŞLATTI

İki ayrı bölgeden ve akşam saatlerinde yangının çıkması kasıt ihtimali üzerinde duruluyor. Yangın ile ilgili Jandarma soruşturma başlatırken, iddiaya göre 2 yangın arasında piknik yapıldıktan sonra söndürülen köz olduğu tespit edildiği öğrenildi. Orman Genel Müdür Yardımcısı Recep Kaşan ve Antalya Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi, Antalya Orman Bölge Müdürü Ali Gökgöl bölgede incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından Kaşan ile Tanrıverdi bölgeden ayrılırken çalışmaları Gökgöl ve Orman Bölge Müdürlüğünden Gelen Müdür Yardımcıları koordine ediyor. Alanya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Çetinkaya da geceyi bölgede geçiriyor .