Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Nedeniyle Eskişehir'de Tören Düzenlendi

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle Eskişehir'de tören düzenlendi.

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. 1 Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Tümgeneral Nihat Kökmen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in de anıta çelenk sunmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törene, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turhan Turunç da katıldı.

Vilayet Meydanı'ndaki törenin ardından Vali Koçdemir'in makamında tebrikleri kabul etti.

Kutlamalar, daha sonra Atatürk Bulvarı'nda devam etti.

Eskişehir Valiliği adına konuşan Ticaret Borsası Ortaokulu Müdürü Yalçın Fazıl Eker, Türk ulusunun tarihinin zaferlerle dolu olduğunu belirterek, 30 Ağustos Zaferi'nin, Türk yurdunun adının ilelebet Türkiye olarak kalacağını perçinlediğini kaydetti.

Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Anıl Yurtoğlu da, Türk milletinin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesinin son halkası olan Büyük Zafer'in 90. yıl dönümünü kutlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Konuşmaların ardından resmi geçit töreni yapıldı.

Törene, Vali Koçdemir ile Koçdemir'in eşi Cennet Koçdemir, 1. Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Tümgeneral Nihat Kökmen, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Deniz Açık

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA