Tek Odalı Evde Yaşam Savaşı

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde tuğlalardan ördüğü evinin çatı ve kapısını naylon ile kapatan 63 yaşındaki Mahmut Yaşar, devletin ve yardımseverlerin kendisine sahip çıkmasını bekliyor.

Tek Odalı Evde Yaşam Savaşı
Meneder Mahallesi’ndeki derme çatma evinde aylık yaklaşık 400 TL’lik maaşla geçimini sağlamaya çalışan Yaşar, geçtiğimiz aylarda 2 oğlundan birini evlendirdiğini, imkanı olmadığı içinde oturduğu 2 odalı evi, oğluna vermek zorunda kaldığını anlattı. Kendisinin de evlerinin bahçesine tek odalı bir bölüm yaptırdığını, imkanı olmaması nedeniyle de evin çatı ve pencerelerini naylon ile kapatmak zorunda kaldığını dile getiren Yaşar, imkansızlık ve zor şartlar altında eşi ile birlikte yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Mahmut Yaşar, “Yaz mevsimi olduğu için bu odada idare ediyoruz. Ancak kış mevsiminin çetin ve zor şartları altında burada oturmamız söz konusu olamaz. İmkanımızda yok. Bu konuda yetkililerden bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz” dedi.

Bekçilik yaparak kazandığı aylık 400 TL ile ancak gıda ihtiyaçlarını alabildiklerini ifade eden Yaşar, devletin ve hayırseverlerin kendisine destek vermesini istedi .
Kaynak: İHA