Salihli CHP, 30 Ağustos’u Kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Salihli İlçe Başkanı Mazlum Nurlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Salihli CHP, 30 Ağustos’u Kutladı
Nurlu, yaptığı açıklamada “Tarihte yer aldığı andan itibaren bağımsızlığı ile tüm dünyaya örnek olmuş yüce Türk Ulusunun, vatanının emperyalist güçler tarafından işgal edildiği bir dönemde bu güçlere karşı verdiği onurlu mücadeleyi, emsalsiz bir zaferle taçlandırışının 90.yılının yıl dönümünü kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz.” dedi.

Nurlu, sözlerine şöyle devam etti: “Türk Ulusu'nun bağımsızlığının ölümsüz bir anıtı olan bu zafer, Türk Ordusu'nun yüksek kudret ve kahramanlığının bir göstergesi olmakla kalmamış, Ulusal birlik ve beraberliğin ne kadar büyük bir güç olduğunu da ortaya koymuştur. Türk Ulusunun zayıf zannedildiği dönemde kazanılan bu zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel dayanaklarının ne derecede sağlam ve sarsılmaz olduğunun en açık ifadesidir. Büyük Önder Atatürk, padişahlığı ve halifeliği yıkarak yerine Ulus egemenliğine dayalı Cumhuriyet’i getirmiştir. Atatürk devrimleri özünü Ulusal Kurtuluş savaşından almıştır. Türk Ulusunun bu büyük savaşı, hem Anadolu’yu ele geçirmek isteyen dış düşmanlara, hem de bu düşmanlarla işbirliği yapan padişahlık ve halifelik düzenine karşı verilmiştir. Bu onurlu mücadele dışarıya karşı bağımsızlığı, içeride de ulusal egemenliği hedeflemiştir. Pozitif bilime ve akılcılığa dayanan Atatürkçü düşünce sisteminin esaslarını kavrayamamış birtakım kötü niyetliler tarafından; Türk Ulusu'nun birlik ve beraberliğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin laik ve demokratik yapısını bozmak ve çağdaş kazanımlarını ortadan kaldırmak amacıyla yürütülen sinsi planlar ne yazık ki her geçen gün farklı şekillerde ortaya çıkmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısını ve temel değerlerini içine sindiremeyen bölücüler ve laik yapısını sistematik bir yaklaşımla aşındırmaya çalışan şer odaklarının ve karanlık yobazların yaklaşımlarını, tüm ulusumuz çok açık olarak izlemektedir.”dedi .
Kaynak: İHA