'Payas Türk Yurdu Projesi' Hayata Geçti

Hatay’ın Dörtyol ilçesine bağlı Payas belde Belediyesi tarafından hazırlanan ve Türk dünyasına örnek gösterilen; 'Türk Yurdu Parkı Projesi'nin, atılan imzaların ardından uygulamaya konulduğu ve inşaat çalışmalarına da başlandığı bildirildi.

'Payas Türk Yurdu Projesi' Hayata Geçti
Karbeyaz Mahallesi Kanal Sokak'ta yapılacak olan ve ihale bedeli bir milyon 850 bin TL olarak belirlenen; 'Türk Yurdu Parkı Projesi'nin yapımına imzaların atılmasıyla başlandı. İmza töreninde konuşan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, "Yaptığımız hizmetler ile örnek olmaya devam ediyoruz. 'Türk Yurdu Parkı' ile ülke genelinde yapılmayan bir hizmeti gerçekleştirip örnek bir hizmete imza atacağız" dedi

Altan, açıklamasını da şöyle sürdürdü; "Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türk Dünyası Kurultayı'nda bu projemizin tanıtımını yaptı. Kurultayda projemizi gören ve bilgi alan Başbakanımız tarafından 'Türk Dünyası Olimpiyatları'nda sergilenmesi ve tanıtılması istendi. Hizmetlerimizin değerinin bilinmesi ve örnek gösterilmesi gurur verici. Bugün sözleşmesini imzalayacağımız projeyi en kısa zaman içerisinde bitirip halkımızın hizmetine sunacağız." Öte yandan, 'Türk Yurdu Parkı'nın temel atma törenine; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun katılacağını belirten Altan, parkın açılışını da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yaptırmak istediklerini de sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA