Milas’ta Gıda Denetimleri
Milas İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, özellikle turistik bölgelerimizden Güllük'te bulunan lokanta ve restaurantlarda 5996 Sayılı "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu" kapsamında gıda denetimlerini sıklaştırdı.

Denetlenen işletmeler, 5996 Sayılı Kanun kapsamında 17 Aralık tarihinden sonra İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı'nı alanların, ruhsat aldığı tarihten itibaren 1 ay içerisinde, daha önceki tarihte ruhsat alanların ise 2013 yılının sonuna kadar “İşletme Kayıt Belgesi” almak için Milas İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne başvuru yapma zorunluluğu olduğu konusunda bilgilendirildi.
Kayıt işlemlerini gerçekleştirmeyen işletmelere idari para cezası uygulanacağı bildirildi.
Denetimlerde ayrıca, mevzuata uygunluğunu sağlamamış işyerlerine eksikliklerini gidermeleri için süre tanındı. Süre sonunda eksikliklerini gidermeyen işyerlerine hem idari para cezası uygulanacak, hem de ilgili faaliyetleri sonlandırılacağı ifade edildi .
