Kent Meydanı Çalışmaları Başladı

Karabük Belediyesi tarafından ihalesi yapılan kent meydanı çalışmaları başladı.

Kent Meydanı Çalışmaları Başladı
Karabük Belediyesi tarafından ihalesi yapılan kent meydanında ihaleyi alan firma çalışmaları başlattı. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, meydanın Türkiye’nin en büyük yayalaştırılmış meydan olacağını söyledi.

Kent meydanını yaz ayına yetiştirmek istediklerini belirten Başkan Vergili, “30 Ağustos ile birlikte start verdik. Şuan da ihaleyi verdiğimiz firma çalışmaya başladı.

Burası önümüzdeki senenin sonunda tamamlanması gerekiyor. Öyle ufak bir yer değil. Karabük Belediyesi’nin en büyük projelerinden ve maddi olarak en külfetli projelerinden birisi bu, biz bunu elimizden geldiği kadar yaz dönemine yetiştirmek istiyoruz ve Ramazan etkinliklerini burada yapmak istiyoruz. Bu meydan Türkiye’deki en büyük yayalaştırılmış kent meydanı. İnşallah bu tarihe miras kalacak bir meydan. Burada KARDEMİR’in de desteği oldu. Onlara da teşekkür ediyorum. Bizim istediğimiz, burası çok mükemmel bir yer olsun, 50-100 sene buranın alt yapı bilmem başka problemleriyle kimse uğraşmasın. İçindeki, taşı, binaları yaparken özellikle seçip yapalım. Kütüphane binamızda yapılıyor, diğer binaların da bir an önce rehabilite edilmesi lazım. Onlarla ilgili de çalışmaları yakında başlarız. Çok farklı bir kent meydanı olacak. Bunun içerisinde dikilecek ağaçların bile hayalimde var. Ama tabi ileride ne olur bilemem. Her tarafı ağaç her tarafı meyve alan bir yer değil burası. Dünyanın meşhur meydanları vardır. Bunlardan biri Kızıl Meydan bakın etrafında bir tane ağaç var. Tabi etrafında sanatsal yapılar da var ama meydan insanların toplanması ile ilgili düz bir alan. Meydan zaman içinde dolar hepsi bir anda olmaz. İlerde bakarsınız Karabük7ün ünlü bir sanatçısı çıkar heykel yapar, ama zamanla burası doğar. Biz meydanın ne olduğunu zamanla ortaya çıkaracağız” dedi.

Kaynak: İHA