Karabük’te Zafer Bayramı Kutlandı

Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 90.yıldönümü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü, yurt genelinde olduğu gibi Karabük’te de tören ve etkinliklerle kutlandı.

Karabük’te Zafer Bayramı Kutlandı
Kutlama etkinliklerine; Vali İzzettin Küçük, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Baro Başkanı Av. Rıdvan Erdoğan, Vali Yardımcıları Abidin Ünsal ve Ertuğ Şevket Aksoy, İl Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, daire müdürleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen kutlama etkinliği Vali İzzettin Küçük, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin Atatürk Anıtı’na çelenkleri sunmaları, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Kutlama etkinliği daha sonra Vali İzzettin Küçük, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin, törene katılan protokol üyeleri ve vatandaşların bayramlarını kutlamaları ile devam etti. Vali İzzettin Küçük, Türk milletinin şanlı 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ederek, “30 Ağustos, Türk milletinin tarih içinde karşılaştığı en büyük felaketlerden biri olan 1. Dünya Savaşı’nda büyük imkansızlıklara rağmen başarıyla çıktığı ve yeni Türkiye Cumhuriyeti’ni müjdelediği gündür. Bu büyük zaferi bizlere armağan eden, tarihimizde en onurlu sayfa olarak yer almasını sağlayan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun çok kıymetli, şanlı arkadaşlarını minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Hepinizin bu şanlı bayramı kutlu olsun” dedi.

Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Jandarma Binbaşı Hasan Bal şunları söyledi: “Türk milletinin yakın tarihi, anılmaya ve kutlanmaya değer büyük olaylarla doludur. Bu olayların en önemlisi ise hiç şüphesiz yüce Türk milletinin Atatürk’ün önderliğinde gerçekleştirmiş olduğu Batılıların ‘Türk Mucizesi’ adını koydukları çok yönlü, çok boyutlu bir süreç olan Türk Kurtuluş Savaşıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da gerçekleştirdiği Başkomutanlık Meydan Muharebesinde düşmanın bel kemiğini kırarak, Türk milletine aydınlığa ve uygarlığa giden yolun kapılarını açmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devletini kanları ve canlarını feda ederek bizlere bırakan başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş komutanlarımızın ve tüm şehitlerimizin aziz ruhları önünde saygı ile eğiliyor, kahraman gazilerimize şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz.”

Kutlama etkinlikleri kapsamında Karabük Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü jimnastik kulübü öğrencileri ve Safranbolu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Okulu öğrencileri de gösterilerini sundular. Etkinlikler daha sonra 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlenen sportif etkinliklerde dereceye giren öğrencilere madalyalarının verilmesi ile devam etti. Atatürk Anıtı’ndaki kutlama etkinliği geçiş töreni ile sona erdi. Kutlama programı çerçevesinde Vali İzzettin Küçük, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Valilik makamında tebrikleri kabul etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90. yıldönümü kutlama etkinliği Yenişehir Büyük Kulüp’te Vali İzzettin Küçük ve eşi Ayşe Küçük tarafından verilen Cumhuriyet Resepsiyonu ile sona erdi .
Kaynak: İHA