İstanbul’da Uyuşturucu Operasyonu

İstanbul Polisinin, Sultangazi’de bir uyuşturucu şebekesine yönelik düzenlediği operasyonda İran’dan getirildiği tespit edilen 57 kilo 650 gram eroin ele geçirildi.

İstanbul’da Uyuşturucu Operasyonu
Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uluslararası uyuşturucu ticareti yapan bir uyuşturucu şebekesinin üyelerinin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan 6 aylık çalışmada sonucunda 12 Ağustos 2012 tarihinde Sultangazi’de bir şebekeye yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyonda yurtdışına sevk edileceği tahmin edilen ve bir otomobilin bagaj, torpido ve çamurluklarına zulalanan 114 paket halinde daralı ağırlığı 57 kilo 650 gram eroin ele geçirilirken, eroini İran’dan temin edip getirdiği tespit edilen E.E., şebekenin lideri N.A. ve doğu illeri üzerinden İstanbul’a uyuşturucunun sevkıyatını yapan S.H. ile Ş.A. otomobil içersinde gözaltına alındı. Ayrıca yetkililer yapılan aramalarda N.A.üzerinden ağabeyi S.A. adına düzenlenmiş sahte bir kimlik çıktığını belirtti.

Öte yandan; Emniyet’teki ifadelerinden sonra adliyeye sevk edilen 4 şahıs mahkeme tarafından tutuklanıp cezaevine gönderildiği ifade edildi .
Kaynak: İHA