Çukurambar'daki Park Tartışması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çankaya Çukurambar'da Büyükşehir Belediyesi'ne ait ''bölge park alanı''na Çankaya Belediyesi'nce park yapıldığı iddialarına ilişkin, ''Çankaya belediyesi hukuk dinlemiyor ve suç işliyor. Büyükşehir Belediyesi olarak biz, onların yaptığının 15 katı büyüklükte bir parkı bu bölgeye yapacağız ve olayı çözeceğiz'' ifadesini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Melih Gökçek'in, Çankaya Belediyesi'nin Çukurambar'daki ''bölge park alanında'' yaptığı çalışmalara ilişkin gazetecilere değerlendirmelerde bulunduğu belirtildi.

Buna göre, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirten Gökçek, Çankaya Belediyesi'nin ''ben hukuk dinlemem'' diyerek, hareket ettiğini iddia etti.

Parkların hangi şartlarda kime ait olduğunun yasalarda açıkça belirtildiğini ifade eden Gökçek, belediyeler arasında anlaşmanın oluşmaması durumunda bunun çözüm yerinin Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi olduğunu belirtti.

Çukurambar'daki ''bölge parkı''nın Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda olduğunu, bunun Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararla somutlaştığını vurgulayan Gökçek, şunları kaydetti:

''Yasaların açıkça belirttiği tüm kararlara rağmen Çankaya Belediyesi, sırf park alanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinin yakını diye inşaat yapıyor. Bakın burada büyük bir proje var. On binlerce kişiyi ilgilendiren bir çalışma. Orası bölünerek yapılmaz. Ama laf dinlemiyorlar ve 'ben yaparım' diyorlar. Yasa buna müsaade etmiyor, suç işliyor. Yarın göreceksiniz, olay mahkemeye intikal ettiğinde, çok ciddi sıkıntıya girecek.''

-''Ben Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanıyım''-

Çankaya Belediyesi'ne hukuku öğreteceklerini ifade eden Gökçek, ''Biz parkı buraya yapacağız ve olayı çözeceğiz. Bizim oraya yapacağımız park onların yaptığının 15 katı büyüklükte olacak'' dedi.

Çankaya Belediyesi'nin inşaat çalışmasının Büyükşehir Belediyesi'nce engellenmesine ilişkin ise Gökçek, ''Doğru bizim ekip gece gitti yıktı. Orada Çankaya Belediyesi'nin nöbetçi ekibi varmış. Alkol kullanmış ve sızmışlar. Bizimkiler de yıkmışlar ve gelmişler, olay ondan ibaret'' ifadesini kullandı.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın açıklamalarına da değinen Gökçek, ''Tanık, 'Ben Kılıçdaroğlu'nun evinin oraya yapıyorum, gelsin başkan yapsın, ben yok demem' demiş. Bunu da yaparım. Her yere park yaparım. Ben Ankara'nın Büyükşehir Belediye Başkanıyım, Ben Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanıyım. İstese de istemese de başkanıyım'' diye konuştu.

Melih Gökçek, yerel seçim yaklaştıkça, CHP'lilerin kavgadan nemalanmaya çalıştığını ileri sürdü.

Muhabir: Mehmet Tosun

Yayıncı: Selçuk Aval
Kaynak: AA