CHP’lilerden Alternatif Kutlama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İçel İl Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90.yıldönümünü yürüyüş düzenleyerek kutladı.

CHP’lilerden Alternatif Kutlama
CHP İçel milletvekillerinin de katıldığı yürüyüşte CHP’li gençler, 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ şeklinde slogan attı. CHP İl Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, resmi törenden ayrı olarak alternatif bir kutlama düzenledi.

CHP İl binası önünde toplanan partililer, Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi törenin sona ermesinin ardından, ellerinde bayraklarla yürüyüşe geçti. Yürüyüşe CHP İçel milletvekilleri İsa Gök, Ali Rıza Öztürk ve Vahap Seçer, CHP İl Başkanı Faruk Akar, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Parti binası önünde büyük bir Türk bayrağı açan CHP’liler, buradan İstiklal ve Sakarya Caddelerini takiben Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu partililer, yol boyunca ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’, ‘Yaşasın Halkların Kardeşliği’, ‘Durma Haykır Faşizme Hayır’, ‘Türkiye Laiktir Laik Kalacak’ şeklinde sloganlar attı. Cumhuriyet Meydanı’na ulaşan CHP’lilerin Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı okudu. Daha sonra İl Başkanı Faruk Akar, İl Kadın Kolları Başkanı Nevin Zaimoğlu ve İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Şahin tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Burada bir konuşan Faruk Akar, 30 Ağustos Zaferi’nin Kurtuluş Savaşı’ndaki ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundaki önemine dikkat çekti. Ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle Zafer Bayramı’nı buruk şekilde kutladıkları yorumunda bulunan Akar, Türkiye'nin AK Parti’den bir an evvel kurtulması için CHP’lilerin birlik olması ve el ele vermesi gerektiğini belirterek, “CHP’liler, AKP’nin yasaklama çabalarına karşın ulusal bayramlarda alanlarda olmalı” çağrısında bulundu.

CHP’lilerin 30 Ağustos kutlaması, İl Gençlik Kolları üyelerinin hep birlikte Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni söylemeleriyle sona erdi .
Kaynak: İHA