CHP’den Çelenk Tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Sadık Atila düzenlediği basın toplantısında 30 Ağustos Zafer Bayram’ında siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının çelenk bırakamamasına tepki gösterdi.

CHP’den Çelenk Tepkisi
Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP İl Başkanı Sadık Atila, 30 Ağustos Zafer Bayram’ında çelenk bırakılmasının yasalarla engellendiğini ifade etti.

90 yıl önce başlatılan Büyük Taarruz’un yıldönümünü kutladıklarını belirten Atila, “Kurtuluş Savaşı’nın en önemli adımı olan Büyük Taarruz, büyük önder Mustafa Kemal’in komutasında tüm Anadolu halkının destansı zaferidir” dedi.

Atila, “Emperyalizme karşı verdiğimiz ulusal kurtuluş mücadelemiz tüm dünyanın ezilen mazlum uluslarına örnek olmuş ve dünyada yeni bir çığır açmıştır. Anadolu insanının bu yiğit ve destansı mücadelesi, bu günümüze ışık tutmaktadır. Bu günde muhtaç olduğumuz güç, birlik ve beraberliğimizdir” şeklinde konuştu.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda çelenk bırakılmasının yasalarla engellendiğini ve bunu protesto ettiklerini dile getiren Atila, “Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bayramlarımızı halkımızla birlikte kutlamak ve bize bu günlerde önderlik etmiş, Kurtuluş Savaşımızın mimarı ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün büstüne çelenk koyarak kutlamak istedik, ancak çelenk koymamız maalesef yasalarla engellenmiştir. Bu durumu protesto eder, bu tür yasaların kaldırılması için gerekli mücadeleyi halkımızla birlikte vereceğimizi ilan ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

Parti üyeleri ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘Genciz, Türk’üz, Atatürkçüyüz’ şeklinde sloganlar atarak meydandan ayrıldı .
Kaynak: İHA