CHP 30 Ağustosu Resmi Programdan Ayrı Kutladı

Resmi programa katılmayan CHP Selçuk İlçe Örgütü ve Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk Şubesi ise; resmi programın ardından ilçe güzergahında Atatürk Anıtına kadar yürüdükten sonra bir tören düzenledi.

CHP 30 Ağustosu Resmi Programdan Ayrı Kutladı
Resmi programa katılmayan CHP Selçuk İlçe Örgütü ve Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk Şubesi ise Atatürk Anıtı önüne kadar ilçe merkezinden yürüyüş yaparak geldiler. CHP İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel ve ADD Selçuk Şubesi Başkanı Tuncay Kireç’in Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam etti.

26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da Son bulan bu zaferin Türk ulusu için ayrı bir önem taşıdığını belirten CHP İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel; “Mustafa Kemal’in başkumandanlığında Ülke topraklarının yeniden geri alındığı, yani yeniden hayat bulduğumuz günü temsil eder. 30 Ağustos; Haçlı ordusunu, bir avuç yurtseverle, bütün iç mihraplara ve yerli işbirlikçilerine rağmen, potinini yeme uğruna katıksız kalarak yenilgiye uğrattığı bir zaferdir. İstiklal Mücadelemizi taçlandıran bu zaferi, tüm baskı ve unutturma çabalarına rağmen İlçe Örgütü olarak Selçuk Halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını coşkuyla kutluyoruz” dedi.

CHP Selçuk Gençlik Kolları Başkanı Merve Çalışkan’ın, Nazım Hikmet’in “Büyük Taarruz” isimli şiirini okumasıyla buradaki tören Sona erdi .
Kaynak: İHA