Belediye Personeline KİK Semineri

Adıyaman Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü’nün organizesiyle belediye personeline 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu (KİK) hakkında seminer verildi.

Belediye Personeline KİK Semineri
Adıyaman Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen seminere Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve belediye personelleri katıldı.

Seminer öncesi bir konuşma yapan Başkan Büyükaslan, "Personellerimize zaman zaman hizmet içi eğitimleri veriyoruz. Başta halkla ilişkiler ve mesleki konular olmak üzere, birçok konuda hizmet içi eğitimi verdik. Bugün gerçekleştirdiğimiz hizmet içi eğitimin konusu; kamu ihale kanunlarıyla ilgili. Eğitimi Kahramanmaraş Belediyesi’nde görev yapan Murat Arapgirli verecek. Kendisi Kahramanmaraş Belediyesi’ne geçmezden önce 8 yıl kadar Kamu İhale Kurumu’nda uzman olarak görev yaptı. Kendi alanında uzman ve güvenilir bir arkadaşımız. Personellerimize seminer vermesi için kendisine teklif ettiğimizde, bizi kırmayıp Adıyaman’a geldiler. Bunun için teşekkür ediyor, eğitimin başarılı geçmesini diliyorum" dedi.

Yoğun katılımın sağlandığı seminere konuşmacı olarak katılan Kahramanmaraş Belediyesi’nde görevli KİK Uzmanı Murat Arapgirli, belediye personeline 4734 Sayılı KİK’in kapsamı ve istisnaları ile ilgili bilgi verdi. Eğitim seminerlerinin önemine işaret eden Arapgirli, 1 gün devam eden eğitim programı kapsamında kanunun temel ilkeleri, ihale süreci, ihale komisyonu, ihale işlem dosyası ile ihaleye iştirak kuralları, yaklaşık maliyetler konularında belediye çalışanlarına çeşitli bilgiler aktardı .
Kaynak: İHA