Baydar’dan Yeni İki Soru Daha

Aydın’ın en fazla soru önergesi veren milletvekillerinden CHP Aydın Milletvekili Baydar, yeni bir soru önergesi daha verdi.

Baydar Başbakan’a harçları sordu. CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Önergesinde; “Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında ifade edilen “Üniversitelerin I. Öğretimlerinden katkı payı yani harç alınması kaldırılmıştır.” açıklaması ile ilgili olarak Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle “Üniversitelerin II. Öğretimlerinde bulunanların bu durumdan faydalandırılma nedenleri nelerdir? Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinden de harç alınmaya devam edilecek midir? Bu kararla birlikte Üniversitelerde her ders için kredi başına ödenecek katkı payı veya öğrenim ücreti tutarları alınmaya devam edecek midir? Harçların kaldırılmasının sadece I. Öğretimler ile sınırlı tutulmasının nedeni veya nedenleri nelerdir?” sorularını TBMM Başkanlığına sundu.

Aynı gün Başbakan’ın cevaplaması istemiyle ikinci soru önergesini veren Baydar, harçların ardından Hakkâri’nin Şemdinli İlçesinde gerçekleştirilen operasyonlarda PKK’lıların üzerinden telsiz konuşmalarında kullandıkları şifreli kodların yazılı olduğu dokümanların çıktığının fotoğraflarıyla birlikte basına yansıdığını belirterek; “ Ele geçirilen şifre kodlarının bütün dünyaya ilan edilmesinin nedeni veya nedenleri nelerdir?” sorusunu sordu .
Kaynak: İHA