Başkan Gökçek’ten Çukurambar Değerlendirmesi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çukurambar’da Büyükşehir Belediyesi’ne ait Bölge Parkı’nda Çankaya Belediyesi’nin yaptığı yasadışı çalışmalara ve sonrasında yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Başkan Gökçek’ten Çukurambar Değerlendirmesi
Çankaya Belediyesi’nin, yasalara aykırı olmasına rağmen iki kez işgal ederek, inşaat çalışmalarına başladığı ve sonrasında ise Büyükşehir Belediyesi tarafından durdurulan Çukurambar’daki bölge parkına ilişkin Başkan Gökçek, “Çankaya Belediyesi, hukuk dinlemiyor ve suç işliyor. Sırf Kemal Kılıçdaroğlu (CHP Genel Başkanı) evinin yakını diye, ‘Ben buraya bu parkı yapacağım’ diyor” dedi.

“YASALAR, PARKLARININ KİME AİT OLDUĞUNU AÇIKÇA BELİRTİYOR”
“Türkiye bir hukuk devleti. Ama maalesef Çankaya Belediyesi, ‘Ben hukuk dinlemem’ diyor” sözleriyle gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başkan Gökçek, yasaların parkların hangi şartlarda kime ait olduğunu açıkça belirttiğini söyledi.

Belediyeler arası herhangi bir anlaşmanın oluşması durumunda da bu sorunun çözüm yerinin Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi olduğunun da yasalarda yer aldığını kaydeden Başkan Gökçek, Çukurambar’daki parkın bölge parkı olduğunu ve bu parkın da Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunduğunun Büyükşehir belediye Meclisi’nin aldığı kararla somutlaştığını vurguladı.

Yasaların açıkça belirttiği tüm kararlara rağmen Çankaya Belediyesi’nin sırf park alanı “Kemal Kılıçdaroğlu’nun evinin yakını” diye, inşaat yaptığını kaydeden Başkan Gökçek, “Bakın burada büyük bir proje var. Orada on binlerce kişiyi ilgilendiren bir çalışma. Orası bölünerek yapılmaz. Ama laf dinlemiyorlar ve ‘Ben yaparım’ diyorlar. Yasa buna müsaade etmiyor, suç işliyor. Yarın göreceksiniz, olay mahkemeye intikal ettiğinde, çok ciddi sıkıntıya girecek” diye konuştu.

“CHP’LİLER SEÇİM YAKLAŞTIKÇA KAVGADAN NEMALANIYORLAR”
Açıklamalarına, “Böyle olmasına rağmen enteresandır, özellikle kavgalardan, dövüşlerden nemalanıyorlar” diyerek devam eden Başkan Melih Gökçek, şunları söyledi: “Kendileri bana zaman zaman itiraf etmiştir. Bu Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarının hepsi seçimler yaklaştıkça kavgaları çoğaltırlar. İlk geldiklerinde bana bir barış çubuğu uzatırlar. Mesela son seçimde buraya geldiler oturdular ve ‘Biz kavga etmek istemiyoruz’ dediler. Ben de ‘Çok basit, ne kadar davanız varsa çekersiniz, bizim ne kadar varsa çekeriz, niye kavga edelim’ dedim. Biraz düşünelim deyip, aradan birkaç ay geçti ve yanında il başkanı, meclis grup başkanı ile birlikte yine geldiler. ‘Yaptırmadılar değil mi sana? Yaptırmazlar, çünkü Cumhuriyet Halk Partililerinin hayatiyetinin devam etmesi kavgadan geçer. Size müsaade etmezler’ dedim. Şimdi de durum bu. Seçim yaklaştıkça CHP’iler kavgayı tercih ediyor.”

“KENDİLERİNE HUKUKU ÖĞRETECEĞİZ”
“Biz kendilerine hukuku öğreteceğiz” diyerek konuşmasını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Biz parkı buraya yapacağız ve olayı çözeceğiz. Bizim oraya yapacağımız park onların yaptığının 15 katı büyüklükte olacak” dedi.

Söz konusu alanının Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olmasına rağmen Çankaya Belediyesi’nin yasaları hiçe sayarak ikinci kez inşaat çalışmaları yapmaya çalışması ve Büyükşehir Belediyesi tarafından engellenmesine ilişkin haberlere de açıklık getiren Başkan Gökçek, “Doğru bizim ekip gece gitti yıktı. Orada Çankaya Belediyesi’nin nöbetçi ekibi varmış. Alkol kullanmış ve sızmışlar orada. Bizimkiler de yıkmışlar ve gelmişler, olay ondan ibaret” diye konuştu

“BEN KILIÇDAROĞLU’NUN DA BELEDİYE BAŞKANIYIM”
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın yaptığı açıklamaları da değerlendiren Başkan Gökçek, “Demiş ki, ‘Ben Kılıçdaroğlu’nun evinin oraya yapıyorum, gelsin Başkan yapsın, ben yok demem’ demiş. Bunu da yaparım. Her yere park yaparım. Ben Ankara’nın Büyükşehir Belediye Başkanıyım, Ben Kılıçdaroğlu’nun da belediye başkanıyım. İstese de istemese de başkanıyım” dedi .
Kaynak: İHA