Aslı Baş’ın Ailesi Tutuklamayı Değerlendirdi

Manken Aslı Baş’ın babası Mehmet Baş, kızının ölümüyle ilgili 2 kişinin tutuklanmasını değerlendirerek, “Kimseyi suçlamıyorum. 2 kişinin tutuklanmasına sevinemem. Kızımın ölümüyle ilgili gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyoruz” dedi.

Aslı Baş’ın Ailesi Tutuklamayı Değerlendirdi
Muğla'nın Bodrum ilçesi Yalıkavak beldesinde, turizmci Ahmet B.'nin villasının 7.5 metre yüksekliğindeki balkonundan düşerek hayatını kaybeden 2003 Miss Model of The World Kraliçesi Aslı Baş'ın (32) Antalya’da yaşayan babası Mehmet Baş (64) ve annesi Müesser Baş (58), genç mankenin ölümü ile ilgili Hakan ve Volkan B.'nin tutuklanmasını değerlendirdi.

26 aydır böyle bir sonucu beklediklerini ancak kimseyi haksız yere suçlamak istemediklerini söyleyen Mehmet Baş, “Biz sadece kızımızın ölümünün akıbetinin ne olduğunu öğrenmek istiyoruz. Eğer bir suçlu varsa cezasını çeksin” dedi.

Kızının asla intihar edecek bir yapıda olmadığını hatırlatan Baş, “Olayı inceleyen ilk savcının tutumu bizi çok üzdü. O savcı bizi 17 ay mağdur etti. O zaman savcının makamında davacı olmamamı istediler. Ben de avukatımla görüştükten sonra ifade vereceğimi söyledim. Ardından savcı, sekreterine, ‘İfadeye gerek yok o zaman’ dedi.

Bir, savcı benim durumumdaki bir kişiye, ‘Davandan vazgeç’ demez. Davacı olup olmadığımı sorar. Biz 17 ay o savcının mağduriyeti ile yaşadık ve ikinci savcının üstün gayreti ile bu duruma geldik. Beklediğimiz sonuç buydu. Türk adaletine inancım ve saygım sonsuz. Şu an beklediğimiz sonuç budur” iddialarında bulundu.

"KİMSEYİ SUÇLAMIYORUZ"
Olayın gerçekleştiği yere keşfe gittiklerini ifade eden baba Baş, “Savcı ve jandarmayla olay yerine gittik. İnceleme yapıldı, ifadeler alındı. Akabinde Hakan B. gözaltına alındı ve jandarma tarafından götürüldü, ertesi gün mahkemeye çıktı. Dün akşam tutuklandığı haberini aldık. Ardından Volkan B. de tutuklandı. Baba Ahmet B.'nin de adli kontrolle bırakıldığını biliyoruz. Ben kimseyi suçlamıyorum. Onların tutuklanmasına sevinmem mümkün değil. Sadece gerçekleri istiyoruz. Gerçek ortaya çıkana kadar da bu tereddütlerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.

Mehmet Baş, Bodrum ve İstanbul’daki avukatlarına teşekkür ederek, “Hep birlikte hukuk mücadelesi veriyoruz. Kızım hayat dolu bir insandı. Hiç kimse intihar edeceğini aklına bile getirmez. Böyle bir şeye ihtimal vermiyor ve inanmıyorum. Olayın aydınlatılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Anne Müesser Baş ise aynı acıyı şu günlerde yine yaşadıklarını dile getirerek, “Biz zaten acımızı yaşayamadık. 2 senedir hukukla uğraşıyoruz. Canımız gitti. Biz gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyoruz. Kimseyi suçlamıyoruz. 2 yıldır acımızı bir kenara bırakıp hukuk savaşı veriyoruz. 2 kişinin tutuklanması biraz yüreğimize su serpti. Acımız ömür boyu bitmeyecek. Mücadelemize devam edeceğiz. Sonuç ne olursa olsun bilmek istiyoruz” şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA