Aldırmaz Sivas’ta Gönülleri Fethetti

Adana Büyükşehir Belediyesi Altın Koza Film Festivali kapsamında Anadolu yollarına düşen gezici sinemanın 42. durağı cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas oldu.

Aldırmaz Sivas’ta Gönülleri Fethetti
‘Altın Koza Anadolu’nun Festivalidir’ ve ‘Adana’dan Anadolu’ya Türk Sineması Yollarda’ sloganları ile yola çıkan Altın Koza gezici sineması, Sivas’ta büyük ilgi gördü.

4 Eylül 1919’da Mustafa Kemal önderliğinde toplanan Sivas Kongresi’nin yapıldığı tarihi bina önündeki alanda yapılan etkinlikler Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun konseri ile başladı.

Yoğun ilgi gören bando konserinin ardından Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sundu.

Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı sanatçıları Ferhat Deli ve Serkan Yontar Türk Halk Müziğinin en güzel örneklerini söylediler ve Sivaslıları coşturdular.

Etkinlikler sırasında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Sıvaslıların 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün kendilerine çok güzel bir evsahipliğini yaptığını belirten Zihni Aldırmaz, bundan dolayı teşekkür ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Altın Koza’nın bu etkinliğini birlikte gerçekleştiriyoruz. Burada sizinle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bizi yalnız bırakmadığınız için de size teşekkür ediyoruz. Burası merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve genel sekreterimiz İsmail Hakkı Develi’nin memleketi. Sivas çok önemli insanlar yetiştirmiş, tarihi bir kent. Biz Altın Koza etkinlikleri ile 38 ilde, 61 noktada 14 bin 500 kilometre yol katederek, 36 milyon insanla kucaklaşacağız. 17 Eylül’de de Altın Koza Film Festivali’nde buluşacağız. Bugün burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Hepimize teşekkür ediyorum.”

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise konuşmasında Adana Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı Zihni Aldırmaz’ın güzel bir geleneği devam ettirdiğine dikkat çekti. Altın Koza etkinliklerinin Sivaslılarla paylaşılmasından dolayı mutluluk duyduklarını anlatan Doğan Ürgüp, “Biz sayın Zihni Aldırmaz ise üzücü bir olay sonrası diyaloga girdik. Merhum genel sekreterleri İsmail Hakkı Develi Sivas’ta defnedildi. Sonra diyaloğunuz devam etti. Kendisine teşekkür ediyor, Sivaslılar adına hoşgeldiniz diyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’a bir plaket verdi. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, a Haber’de canlı yayına katıldılar. Zihni Aldırmaz, Sivas’taki etkinlikler ve Altın Koza Film Festivali ile ilgili bilgiler verdi. Sivas’taki etkinlikler Ata Demirer’in Eyvah Eyvah 2 filminin gösterimi ile son buldu.

BELEDİYE VE VALİLİĞİ ZİYARET ETTİ

İlk olarak Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ü makamında ziyaret eden Zihni Aldırmaz, Sivas’ta bulunmaktan mutlu olduğunu bildirdi. Altın Koza’nın Anadolu’nun festivali olduğunu vurgulayan Zihni Aldırmaz, “Altın Koza Anadolu’nun festivali diyorsak Sivas olmadan bunu gerçekleştiremezdik. Biz çalışma hayatında da Sivaslılarla içiçeyiz. Sivaslı değerli mesai arkadaşlarımız var. Merhum genel sekreterimiz İsmail Hakkı Develi de Sivaslı’ydı ve buraya defnedildi. Dostumuz, arkadaşımız olan İsmail Hakkı Develi çok değerli hizmetler yapmıştı” diye konuştu.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun da Sivaslı olduğunun altını çizen Zihni Aldırmaz, “Kendisi önemli bir devlet adamıydı. Değerli insanlar kolay yetişmiyor” ifadesini kullandı. Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise Sivas’ın Selçuklular ve Osmanlılar döneminin önemli kentlerinden biri olduğunu vurguladı. Doğan Ürgüp, Sivas’ın cumhuriyet için de önemli bir şehir olduğunu söyledi.

Ziyarette Zihni Aldırmaz ve Doğan Ürgüp birbirlerine çeşitli hediyeler sundu.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, daha sonra Vilayete geçerek Vali Zübeyir Kemelek’i ziyaret etti. Sivas’ın tarih kokan bir kent olduğunu kaydeden Zihni Aldırmaz, Vali Kemelek’e Altın Koza etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Vali Kemelek ile Osmaniye’de görev yaptığı dönemden tanıştığını söyleyen Zihni Aldırmaz, “Bu vesileyle sizinle tekrar görüşmekten mutluyum” dedi.

Vali Kemelek de, “Sayın Başkan ile tanışıyoruz. Kendisini çok severiz. Adana’da sevilen bir insan. Kendisini burada görmekten mutluyum” şeklinde konuştu.

ALDIRMAZ’DAN VEFA

Altın Koza etkinlikleri için Sivas’a giden Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, mayıs ayında hayatını kaybeden ve Sivas’a defnedilen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri merhum İsmail Hakkı Develi’nin kabrini ziyaret etti.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile birlikte Develi’nin kabri başında dua okuyan Zihni Aldırmaz, “Merhum İsmail Hakkı Develi Seyhan kaymakamı olarak ve genel sekreter olarak Adana’ya önemli hizmetler vermiş değerli bir dostumuzdu. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Sivas Mezarlığında bulunan Peygamberimiz Hz. Muhemmed’in sancaktarlarından Abdülvehabi Gazi Camisini ve türbesini ziyaret eden Zihni Aldırmaz, Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte hayatını kaybedenlerin mezarları başında da dua okudu ve Allah’tan rahmet diledi.

İKİ DÜĞÜNDE ŞAHİTLİK YAPTI

Sivas programı oldukça yoğun geçen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, iki ayrı düğünde de nikah şahitliği yaptı. Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün kıydığı nikahlarda önce Sivas Belediyesi Meclis üyesi İbrahim Yıldız’ın kızının düğününe katıldı.

Turan Yazarlı ve Gülşen Yıldız’ın nikah şahitliğini yapan Zihni Aldırmaz, genç çiftlere mutluluklar diledi. Zihni Aldırmaz, “Bizim kıydığımız ve şahitlik yaptığımız nikahların 100 yıl garantisi var. Hayırlı, uğurlu olsun” ifadesini kullandı.

Zihni Aldırmaz daha sonra Sivas Belediyesi’nin makam şoförlerinden Mehmet Kubilay Şimşek’in düğününde şahitlik yaptı. Aldırmaz, Mehmet Kubilay Şimşek Banu Önder çiftine de mutluluklar diledi. Zihni Aldırmaz, Sivas gezisi sırasında Sivas Belediyesi İkramcızade Kültür ve Sanat Merkezi’ni de gezdi .
Kaynak: İHA