Alanya'da 100 Hektarın Kül Olduğu Yangın Devam Ediyor

Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Güzelbağ beldesinde, dün akşam saatlerinde 2 ayrı bölgede başlayan orman yangını devam ediyor.100 hektar alanlık kızılçam ormanı yanarak kül oldu. Yangın büyüyerek 15 kilometrelik alana yayılırken, dumanları ilçeyi kapladı.

Alanya'da 100 Hektarın Kül Olduğu Yangın Devam Ediyor
Güzelbağ beldesi ve Bayır köyünde, dün akşam saatlerinde iki farklı noktada yangın çıktı. Güzelbağ beldesi sınırlarındaki yangın kontrol altına alınırken, Bayır köyündeki yangın devam ediyor. Köyün yakınında Alara Vadisi kenarındaki sarp yamaçlarda etkili olan ve sadece havadan müdahale imkanı bulunan yangına, 3 yangın söndürme uçağı ile 5 helikopter müdahale ediyor. Yangına arazöz ve orman söndürme ekiplerinin ulaşabilmesi için dozer ve kepçeyle yol açma çalışmaları sürüyor. Güzelbağ ile Bayır köyündeki yangınlarda şimdiye kadar 100 hektardan fazla kızılçam ormanı yandı.

Yangın alanında inceleme yaptıktan sonra Güzelbağ Orman İşletme Şefliği'nde açıklama yapan Antalya Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl, yangının zor bir alanda olduğunu, arazinin meyilli ve kayalıkların fazla olduğuna dikkat çekti. Yangın bölgesinde yol olmadığını kaydeden Gökçöl, devam eden yangın alanında kot farkının da çok fazla olduğunu vurguladı. Orman söndürme işçilerinin, dün Serik’te çıkan yangında söndürme çalışmalarını bitirerek, Alanya’daki yangına geçtiğine dikkat çeken Gökçöl, işçilerin yorgun olduğunu dile getirdi. Yangında ulaşımın zor olduğuna dikkat çeken Gökçöl, “Şu an yaklaşık 80 hektarlık bir alan zarar gördü. Ancak yangın devam ediyor. Söndürüldükten sonra hassas ölçümler yapılır. Yangına; çevre il ve ilçelerden gelen 5 helikopter, 3 yangın söndürme uçağı, 30 arazöz, 120 orman işçisi, 18 iş makinesi ve 40 teknik eleman, 125 vatandaş destek veriyor. Sürekli destek geliyor. 2 ayrı noktadan başlaması araştırılıyor.” dedi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, ormanın kısa sürede kontrol altına alınmaması halinde yanan alanın 500 hektara çıkabileceğini ileri sürdü .