ADD'den Basın Açıklaması

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)Lüleburgaz Şubesi'nce 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı basın açıklaması yapıldı.

ADD'den Basın Açıklaması
ADD Lüleburgaz Şube Başkanı Ülkü Güvenç açıklamada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, halkın içinden gelen ve iyi yetişmiş kadrolarıyla, son döneme kadar ülkenin ve cumhuriyetin güçlü bir koruyucusu olduğunu ifade etti.

İktidarın Suriye üzerinde emperyalist devletlerle tehlikeli oyunlar oynadığını öne süren Güvenç, "İktidar Suriye üzerinde emperyalist devletlerle tehlikeli oyunlar oynamaktan vazgeçmeli, isyancılarla değil doğrudan muhataplarıyla bir devlete yaraşır ilişkiler kurmalı, Türkiye’nin ve ordusunun zedelenen onurunu iade etmeli, bölünme anayasası çalışmasından, vatanı ve milleti sonu olmayan maceralara sürüklemekten bir an önce vazgeçmeli ya da istifa ederek ulusal bir yönetimin önünü açmalıdır” dedi.

29 Ekim, 23 Nisan ve 19 Mayıs törenlerinin iptal edildiğini anımsatan Güvenç, "Ne var ki, devlet kurumlarında devamlılık esastır. Bu törenlerin yapılması kişiye bağlı değildir, ‘Padişahım çok yaşa’ demek için düzenlenmez. Devlet her koşulda temsil edilir. Esasen 30 Ağustos törenlerinin gerçek sahibi Kurtuluş Savaşı’nı 30 Ağustos’ta taçlandıran Türk Silahlı Kuvvetleri’dir

Ne acıdır ki, son 10 yılda Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) peşindeki ABD ve önde gelen batı ülkelerinin, bölgede amaçlarını gerçekleştirmekte ulusal duruşuyla engel olarak gördükleri Türk Silahlı Kuvvetleri’ni güçsüzleştirme ve yıpratma faaliyetlerine, örneğini bu gün de gördüğümüz gibi, kendi özel amaçlarını gerçekleştirmek isteyen iktidar da katılmaktadır.

Sözde Ergenekon ve balyoz davaları ve burada kullanılan terör örgütü üyesi itirafçı gizli tanıklar vasıtasıyla, Ordunun en üst ve değişik kademelerinde görev yapmış/yapan görevdeki ve emekli general ve subaylar tutsak edilmiştir. Mevcut kadrolara verilen gözdağı ve terörle mücadele vasıtalarının ortadan kaldırılmasıyla, bölünme tehlikesinin sınırına gelinmiştir.

Siyasi iktidar; 2002 yılında sıfır düzeyinde devraldığı terör sorununu, bugün, Suriye’deki rejime şekil verme iddiası ve içeride açılım adıyla sürdürdüğü ayrıştırıcı politikası ile içinden çıkılmaz bir hale getirmiş ve sorun; Türkiye Cumhuriyetinin bekasını tehdit eder hale gelmiştir.Yeni ‘Anayasa Projesi’ gerçekleşirse bu; Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmesi ve laik toplum-devlet düzeninin sonu demek olacaktır.” diye konuştu

Basın açıklamasının ADD ve İşçi Partisi Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Etkinliğe CHP Kırklareli Milletvekilleri Mehmet Siyam Kesimoğlu ve Turgut Dibek, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ve Belediye Meclis üyeleri, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Turabi Kayan, ADD Lüleburgaz İlçe Başkanı Ülkü Güvenç, Türkiye Gençlik Birliği Lüleburgaz İlçe Başkanı Berkay Balta, İşçi Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanı Hüseyin Baskın, ile birlikte yaklaşık 100 kişi katıldı .
Kaynak: İHA