30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Elazığ'da Törenle Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Elazığ'da törenle kutlandı.

Kutlamalar, Vali Muammer Erol, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş ile Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Erol ve beraberindekiler Valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Daha sonra Zübeyde Hanım Caddesi'ne geçen Vali Erol, Korgeneral Akbaş ile Belediye Başkanı Selmanoğlu, halkın bayramını kutladı.

Törende Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Piyade Kurmay Binbaşı Murat Özcan, 30 Ağustos Zaferi'nin tarihin her döneminde hür yaşamış olan yüce Türk ulusunun Ulu Önder'inin etrafında kenetlendiği, milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde 'Ya istiklal, ya ölüm' parolasıyla sürdürdüğü bir bağımsızlık mücadelesinin tarihe altın harflerle yazılmış bir sonucu olduğunu söyledi.

Türk ordusunun tarihin her döneminde gücünü milletinden aldığını, milleti ve devletini canından aziz bildiğini, Türk ulusunun da ordusunu kendi gözü gibi koruyup güçlü kıldığını ifade eden Özcan, ''Bu millet bilir ki, güçlü ordu caydırıcılık sağlar. Caydırıcılık, güvenliği, ve barışı getirir. Güvenlik ortamı varsa ekonomik ve kültürel gelişme olur. Bugün ekonomik ve kültürel alanda ülkemizi düne göre gelişmiş hissediyorsak, bu bilgi çağında gelişmelerden yararlanarak, yeteneklerini daha üst seviyeye taşıyan TSK'nın her zaman her yerde vatanımızı ve Cumhuriyetimizi koruma kararlılığından kaynaklanmaktadır.''

Konuşmanın ardından, 8. Kolordu Komutanlığı Bando Takımı eşliğinde geçit töreni yapıldı.

Muhabir: Ömer Fansa

Yayıncı: Cemal Coşkun
Kaynak: AA