Yalova'da Pembe Domates Hasadına Başlandı

Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, bu yıl dağıtılan ilk fidelerden elde edilen pembe domates ve kıl biberin ilk hasadını gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Yalova'da Pembe Domates Hasadına Başlandı
Yalova'ya özgü olduğu için üretimi teşvik edilen hatta Ziraat Odası tarafından çiftçilere bu yıl 250 bin kök fide dağıtımı gerçekleştirilen pembe domates ve kıl biberin ilk hasatları gerçekleştirildi.

Yalova Merkez ile Armutlu ve Altınova'da üretimi gerçekleştirilen hasadından 750 ton ürün elde edileceğini dile getiren Beşli, "250 bin kök fide dağıtarak pembe domates ve kıl biber üretimini yaygınlaştırmaya çalıştık. Şu anda ilk hasat gerçekleştirilmeye başlandı. Dağıtılan bu fidelerden yaklaşık 750 ton ürün elde edileceğini hesapladık" dedi.

Bu arada ilk hasadın en büyük domatesi olan ve Padişah Pembesi cinsi olarak adlandırılan 1 kilogram ağırlığındaki dev domateste Yalova Valisi Esengül Civelek'e hediye edildi. Diğer yandan önümüzdeki yıl Yalova'ya özgü bir karpuz cinsi olan Geyikdere Karpuzu'nun fidesini yaparak üreticiye dağıtacaklarını dile getiren Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, "Yalova'ya özgü olan ürünlerin hem tanınmasını he de yaygınlaştırılmasını sağlama gayreti içerisinde olacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA