Fatih Altaylı: Cehaletlerine Gülüyorum

Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Ergenekon Davası'nda tanık olarak dinlenen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök'ün ifadesinden şaşırmadığını söyledi.

Fatih Altaylı: Cehaletlerine Gülüyorum
Ergenekon davası kapsamında ifade veren eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, iki gün boyunca gözleri Silivri 'ye çevirdi. Özkök, dün verdiği darbe girişimi ve muhtıra ifadelerine bugün açıklık getirdi. 2003 yılında kuvvet komutanlarıyla yaptığı toplantıda muhtıra sözünün dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman tarafından kullanıldığını söyleyen Özkök, 'muhtıra 'nın bir teklif olarak değil, bir hareket tarzı olarak ifade edildiğini kaydetti.

'CEHALETLERİNE GÜLÜYORUM '
Habertürk ekranlarında Ece Üner'in gündeme dair sorularını yanıtlayan Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı ise bu tarihi ifadenin kendisini şaşırtmadığını söyledi. Özkök 'ün verdiği ifadenin tahminler doğrultusunda olduğunu belirten Altaylı, 'Hiçbir şey yeni değil ' dedi. Özkök 'ün, Aytaç Yalman ile ilgili sözlerinden sonra şaşkınlığa uğrayanlar için 'Cehaletlerine gülüyorum ' ifadesini kullanan Altaylı, Aytaç Yalman 'ın 3 yıl önceki açıklamalarına yer verdi. Aytaç Yalman 'ın 'Zamanı boşuna geçirdik. Benim önerim hemen bir eylem planına başlamak. Seçimden önce muhtıra vermemiz ' sözlerini hatırlatan Ataylı, 'Hiçbir şey yeni değil ' ifadesini yineledi.

'BU DAVADA BİR ACAYİPLİK VAR '

Ergenekon davası kapsamında adı geçen birçok ismin tutuklu olduğunu söyleyen Altaylı, suç unsuru olabilecek cümleyi kullanan Aytaç Yalman 'ın ise tutuklu olmadığına dikkat çekti. 'Birileri içeride ise Aytaç Yalman neden dışarıda? ' diye soran Altaylı, dava seyrinde doğal olmayan bir şeylerin olduğunu iddia etti. Programın ilerleyen dakikalarında Hilmi Özkök 'ün ifadesinin Ergenekon davası için yararlı olmadığını kaydeden Altaylı, 'Bu ifade zaten bilinen ve iddianamede yer alanların teyidinden öteye geçmedi ' diye ekledi.