Burdur'da Baka'dan Girişimcilik Eğitimi

Burdur merkez ile Bucak ilçesinde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı işbirliğinde 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri' düzenlenecek.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, yaptığı yazılı açıklamada, bugüne kadar Antalya'da biri Alanya'da olmak üzere 5, Isparta'da 2 ve Burdur'da 2 uygulamalı girişimcilik eğitimi gerçekleştirildiğini belirtti.

Yüzlerce kursiyerin sertifika aldığı ifade eden Engin, eğitim çalışmalarının girişimciliği teşvik etmek, ekonomik kalkınmayı ve işsizliğin azaltılmasını sağlamak, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulmasını amacıyla yürütüldüğünü kaydetti.

Sertifikalarını alanların KOSGEB'in girişimcilik desteğine başvurabileceklerini bildiren Engin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve iş planı ile projeleri KOSGEB tarafından başarılı bulunan girişimciler, geri ödemesiz olarak 30 bin liralık hibeden yararlanabilecek. Başarılı bulunan girişimciler talep etmeleri halinde ayrıca ilk 2 yılı ödemesiz, sıfır faizli 70 bin liraya kadar 4 yıl vadeli kredi de alabilecek. Girişimcilerimiz bu tür fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeli.''

Uygulamalı girişimcilik eğitimleri başvurularının 10 Ağustos'a kadar BAKA Burdur Yatırım Destek Ofisi'ne yapabileceği bildirildi .
Kaynak: AA