Başkan Fakıbaba, Haleplibahçe ve Topçu Meydanı'nda İncelemelerde Bulundu

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Haleplibahçe ve Topçu Meydanı'nda devam eden çalışmaları inceledi.

Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Fakıbaba ve beraberindekiler, Haleplibahçe ile Topçu Meydanı'nda yürütülen çalışmaları denetledi.

Yetkililerden bilgi alan Fakıbaba, daha sonra yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in katılımıyla gelecek hafta müzelerle ilgili temel atma töreni gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti.

Belediye olarak Haleplibahçe Projesi'nin 60 dönümünü Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devrettiklerini aktaran Fakıbaba, söz konusu alana kurulacak müzelerin temelinin gelecek hafta atılacağını kaydetti.

12 Ağustos Pazar günü ise Şanlıurfa Belediyesi'ne ait 120 dönümlük alanda yapılacak olan projelerin temelini atacaklarını bildiren Fakıbaba, Haleplibahçe'nin çevresiyle beraber bir bütün olarak düşünüldüğünde önemli bir cazibe merkezi haline dönüştürüleceğini belirtti.

Fakıbaba, şunları kaydetti:

''Sadece Haleplibahçe projesi değil bu plato bir bütün olarak düşünüldüğünde Kızılkoyun, eski otogar üzerinde yapılacak alış veriş merkezi, hemen yanında Hilton Garden Inn Otel, burayı müthiş bir bölge haline getiriyor. Urfa Kalesi'nin eteğindeki evlerin boşaltılmasıyla birlikte yeni bir peyzaj düzenlenmesi yapılacak.''

Muhabir: Yasin Dikme

Yayıncı: Mehmet Güldaş
Kaynak: AA