Divriği'nin Su Sorunu Çözülüyor

Divriği ilçe merkezi ve civarındaki yerleşim birimlerinin içme suyu ihtiyaçlarının 2045 yılına kadar karşılanmasının hedeflendiği bildirildi.

Sivas Devlet Su İşleri 19. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, ilçeye bağlı Mursal Barajı'ndan alınacak suyla ilçe merkezi ve civarındaki yerleşim birimlerinin içme suyu ihtiyaçlarının 2045 yılına kadar karşılanmasının hedeflendiği kaydedildi.

32 kilometre isale hattına sahip Divriği İlçesi ve Civarı İçmesuyu Proje Yapımı ihalesinin geçen yıl yapıldığı, iş bitim tarihinin ise eylül 2012 olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar belirtildi:

''Projeleri DSİ Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilmiştir. İnşaat yapım işi 2012 yılı ek yatırım programına teklif edilmiş ve Divriği İçme Suyu Projesi 18 milyon lira keşif bedeli ile 2012 yılı ek yatırım programına alınmıştır. Proje iki bölüm halinde ihale edilerek inşa edilecektir. Birinci bölüm 32 kilometrelik isale hattından, ikinci bölüm ise arıtma tesisi ve depo tesisinden oluşmaktadır. İsale hattı yapım işi 2012 yılı içerisinde ihale edilecektir. Proje kapsamında Mursal, Günbahçe, Güneyevler, Güresin, Kayaburun, Bahtiyar, Susuzören, Uluçayır, Ürük Köylerinin de içme suyu ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik isale hattında branşmanlar bırakılacaktır.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 24 Ağustos 2010'da Divriği'ye yaptığı ziyarette ilçenin su ve yol sorununu bildiğini, sorunların kısa sürede çözüme ulaştırılacağını belirtmişti.
Kaynak: AA