Çesav Öğrenci Yurdu Tamamlandı

Çorlu’da Bahriye Üçok Bulvarı üzerinde yer alan kız öğrenci yurdu yapımına 2008 yılında başlayan Çorlu Eğitim ve Spor Vakfı (ÇESAV) yurt Vakıf Başkanı Adnan Sülün, Eylül ayı içerisinde resmi açılış yapmayı planladıklarını söyledi.binasını tamamladı.

Çesav Öğrenci Yurdu Tamamlandı
Yurt binası inşaatının ufak tefek eksiklikler dışında bitirildiğini ifade eden Vakıf Başkanı Adnan Sülün; “İnşaatımız, 2009-2010 ve 2011 yıllarında Yönetim Kurulunun tüm tasarruf tedbirleri ile Atatürk Meydanı Atatürk Heykeli arkasında belediyeden kiralanan kapalı otopark işletmesinin gelirlerinin biriktirilmesi, çelenk gelirleri ve Son üç yıl içinde yardımseverlerden toplanan 187 bin 442 TL tutarındaki bağışların biriktirilmesi ile bitirildi. İnşaatın yapım aşamasından itibaren tüm sigorta primleri zamanında ve eksiksiz olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’na ödedi ve SGK ilişiksiz yazısı ile 4 Ekim 2011 tarihinde 286 belge numarası ile Çorlu Belediyesi’nce düzenlenen iskan ve 19 Aralık 2011 tarihinde gerekli tapu değişikliği yapılarak; 1 bodrum, 1 zemin, 5 normal katlı betonarme bina ve arsası olarak Tapu Senedi alınmıştır. 21 Şubat 2012 tarihinde gerekli teminatlar ödenerek elektrik aboneliği ve 27 Mart 2012 tarihinde doğalgaz aboneliği yapılmıştır. 20 odası bulunan Kız Öğrenci Yurdu inşaatımıza odalardan birine ismini vermek isteyen 10 bin TL’lik nakdi yardımlarını esirgemeyen kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Tüm gayesi Çorlumuza kalıcı bir eser bırakmak olan yönetim kurulumuza ve yardımı geçen kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

“5 Katlı Binada Her Katta 4 Oda Bulunuyor” 2012 - 2013 yılında faaliyete geçmesi planlanan ÇESAV Orta Öğretim Kız Yurdu ile ilgili olarak da bilgiler veren ÇESAV Başkanı Adnan Sülün; “5 katlı binada her katta 4 oda bulunuyor. Odaların 3 tanesi 4’er kişi bir tanesi ise 6 kişi kapasiteli. Her katta 18 kişi 5 katta toplam 90 öğrenci kapasiteli yurt binasında odalarda tuvalet banyo bulunuyor. 6 kişilik odalarda ise iki banyo ve iki tuvalet bulunuyor. 4 kişilik odalar ile 6 kişilik odalar arasında ücret farklılığı olacak. Merkezi ısıtma sistemli, doğalgazlı, yemekhaneli, etüt merkezli, teras kafesi bulunan, jeneratörlü, çamaşırhanesi olan bir yurt binasını Çorlu'ya kazandırıyoruz. Çamaşırhaneden makine kullanım ücreti almayacağız ayrıca çamaşırhanede 2 adet kurutma makinesi de öğrencilerin kullanımına sunulacak. Kafe bölümünde öğrenciler için mutfak tezgahı ve dolapları olacak. Dileyen öğrencilere kendi imkanları ile bir şeyler yapma fırsatı da sunacağız” dedi.

“20 Odadan 14’ünü 10’ar Bin TL Vererek Hayırseverler İsimlendirdi” Vakıf olarak cenazelerde çelenk olayını başlattıklarını anımsatan Sülün: “Kalıcı bir şeyler yapmak kalıcı bir eser ortaya koymak adına 2001 yılında dönemin belediye başkanı ve vakıf başkanı Rauf Çetiner'in katkıları ile Atatürk Meydanında yer alan otoparkın işletmesini vakfımıza aldık. Oradan gelen paralar ve bağışlarla bu işe başladık. 20 odadan 14’ünü 10’ar bin TL vererek hayırseverler isimlendirdi. 140 bin liralık bölüm bağışlarla diğer masraflar ise vakıf imkanları ile yapıldı. Biz ticari bir işletme değiliz kar amacı gütmüyoruz. Elde edilecek olan gelirler hizmet kalitesinin arttırılması için kullanılacak. Buradan elde edilecek gelir yine insanlara dönecek. 4 kişilik odalarda, kahvaltı ve yemek hariç ücreti 400 TL, 6 kişilik odalarda ise 300 TL olarak belirledik. Yemek hizmetini dışarıdan almayı düşünüyoruz. Bu noktada kar düşünmüyoruz. Hizmeti satın alacağımız firma gerekli çalışmaları yapacak ve ücreti belirleyecek. Yurdun denetimi yapıldı ve bize bazı talepler iletildi. Bu talepleri yerine getirdik. Ruhsatlandırma konusunda sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Bayramdan Sonra ruhsatı alacağımızı Eylül ayı itibariyle de kayıtlara başlayacağımızı umuyorum” diye konuştu.

“ÇESAV’ın İlk Hedefi Kamu Yararına Çalışan Bir Vakıf Olmak” Adnan Sülün sözlerini şöyle sürdürdü: “ÇESAV’ın ilk hedefi kamu yararına çalışan bir vakıf olmak. Biz ÇESAV olarak her ay 3 bin 500 - 4 bin TL civarında KDV ödüyoruz. Yurt binasının yapılmasında otoparkın katkısı oldu ama 14 hayırseverin 10’ar bin TL bağışlayarak toplam 140 bin TL bağışta bulunması da etkili oldu. BU noktada isimlendirilmesi yapılmayan 6 odamız daha var. Bağışta bulunacak olan hayırseverlerin isimleri bu odalara verilecek. Bunun dışında 10 bin TL’den az bağışta bulunanlar da var. Hayırsever bağışçılarımızın isimlerinden oluşan bir pano yapacağız. Kamuoyu oluşturma noktasında eksiklerimiz olmuş olabilir ancak biz daha fazla bağış bekliyorduk. Çorlu’da eğitim konusunda ciddi eksikler var. Eğitim Çorlu kamuoyunun hassasiyeti olmalı. Okul ve derslik açığı var. Derslik açığı varken de kimse yurt konusuna eğilemiyor. Vakıf olarak hayata geçirdiğimiz bu proje ile hassasiyetimizi ortaya koyduk. Eylül ayı içerisinde resmi açılış yapmayı planlıyoruz. Orta öğretim konusunda çok büyük talep var.”
Kaynak: İHA