Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın Açıklama Yaptı

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yıl sonuna kadar 4 bin konutun doğalgaz bağlantısının tamamlanmasının planlandığını bildirdi.

Akın, doğalgaz çalışmalarıyla ilgili şirket yetkilileriyle yaptığı toplantıdaki konuşmasında, kentteki doğalgaz hattı döşeme çalışmalarının yüklenici şirketle koordineli şeklinde devam ettiğini söyledi.

Yıl içerisinde çelik borularla 13 kilometre uzunluğunda ana hat ve 30 kilometre ara servis hattı döşeme çalışmalarının tamamlanacağını anlatan Akın, şöyle konuştu:

''Çalışmalar kapsamında 2 adet bölge regülatörünün de yapımı tamamlandıktan sonra yıl sonuna kadar yaklaşık 4 bin konuta doğalgaz bağlantısının tamamlanması planlanmaktadır. Kentimizde ilk doğalgaz 2013'te kullanılmaya başlanacaktır. Doğalgaz çalışmaları tamamlanan güzergahlarda başlattığımız yol çalışmalarımız da program çerçevesinde devam ediyor. Çalışmaların yürütüldüğü yerler olan Gölbucağı Mahallesi, Kırtepe Mahallesi Asma Caddesi ve Kemerköprü Mahallesi Sıtmayanı Caddesi yollarını yeniden yapıyoruz. Doğalgaz çalışmaları biten Asma Caddesi'nde antik yol ve kaldırım çalışmalarımız sürüyor.''

Muhabir: Selim Bostancı / Ferdi Akıllı

Yayıncı: Nurhan Çorlu
Kaynak: AA