Ankirock 2012 Programı Açıklandı

Anadolu bozkırına rock müziğinin ateşini 5 yıldır taşıyan AnkiRock 2012 programı, sanatçıların da katıldığı bir toplantı ile açıklandı.

Ankirock 2012 Programı Açıklandı
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve Çankaya Sanat Müzik ve Kültür Yaşamı Derneği (ÇASAD) Başkanı Tuncay Uğantaş’ın bilgi aktarımı yaptığı toplantıya; İsrailli müzik grubu Orphaned Land’den Kobi Farhi, Marsis’ten Korhan Özyıldız, Finlandiya’dan Donata ve TNK grubunun yanı sıra alternatif sahnede yer alacak genç müzisyenler de katıldı.

Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda ÇASAD adına söz alan Tuncay Uğantaş, festivalin gerçekleştirilip kalıcı hale gelmesinde desteklerini sunan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’a teşekkür etti. Uğantaş, bu yıl 5.’si düzenlenen AnkiRock 2012 Festivali’nin geçmişten bugüne müzik dünyasına ve başkent yaşamına etkisinden söz ettiği konuşmasını, "Müzik ve sanat barışı ve dostluğu getirecektir" diyerek bitirdi.

Tanıtım toplantısında katılımcı sanatçıları tek tek selamlayan Başkan Tanık, Rock müziğin coşkusunu Ankara bozkırında yaşattıkları için festival komitesine teşekkür ederek ayrım gözetmeksizin barışı savunan, mahalle baskıları karşısında yılmadıkları için rockçıları kutladığını belirtti.

Çansera Kent Bahçesi’nin yaşayan bir kültür odağı olacağını belirten Tanık, "Görkemli bir festival olacağına inanıyorum" dedi.

Duygularını katılımcılarla paylaşmak istediğini belirten Orphaned Land Grubu’ndan Kobi Farhi ise şunları kaydetti: “Türkiye’de olduğum için mutlu olduğumu belirtmek isterim. İlk kez 11 yıl önce geldim ve sonrasında gruptaki arkadaşlarımla geldim. Her seferinde çok sıcak karşılandım. Bundan dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek isterim.”

ÇANSERA’DA İKİ DEV SAHNE, ÇOK SAYIDA YENİLİK
AnkiRock 2012’ye yetiştirilecek olan Çansera Kent Bahçesi Festival Alanı'nda iki dev sahne kurulacak. Dünya standartlarında 18x24 metre ebatlarında olacak iki sahne, 21-22-23 Eylül tarihlerinde üç gün boyunca ünlü sanatçıların yanı sıra genç müzisyenleri de ağırlayacak.

Yeniliklerle dolu dolu geçmesi planlanan 5. Ankirock Festivali’nde ilk gün Manga, Bedük, Ogün Sanlısoy ve Donata sahne alacak. İkinci gün Haluk Levent, Gökçe, Orphaned Land ve Marsis’in çıkacağı sahnede üçüncü gün Nilüfer ve TNK yer alacak. Her yıl olduğu gibi genç müzisyenlere de sahne olanağı sağlayan festival komitesi, bu yıl da 22 genç gruba alternatif sahnesini açacak.

Tanıtım toplantısının ardından İsrail vatandaşlığından çıkarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına başvurmaları beklenen Orphaned Land üyelerinden Kobi, Başkan Tanık ile uzun bir sohbete girdi. Tanık, Van Depremi'nin ardından bir konser düzenleyerek tüm gelirini depremzedelere bağışladıkları için Kobi ve arkadaşlarına teşekkür etti.

Barışa katkılarından dolayı teşekkür eden Kobi Farhi, Başkan Tanık’a İsrail’den getirdiği Hayfa Limanı resmedilmiş bir seramik tabak sundu .
Kaynak: İHA