Yaşar Üniversitesinin Senfoni Konseri

Yaşar Üniversitesi ve Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası iş birliği ile düzenlenen Türk-Yunan Gençlik Senfoni Orkestrası konseri Çeşme Altın Yunus Otel'de gerçekleştirildi.

Yaşar Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, konsere, Yunanistan'ın Başkonsolosu Theodore Tsakiris, Atina-Pire Başkonsolosu Beyza Üntuna, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ve Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, mütevelli heyet üyeleri, Rektör Prof. Dr. Murat Barkan ile çok sayıda sanatseverin katıldığı bildirildi.

Türk-Yunan Gençlik Senfoni Orkestrası'nın 2008 yılında her iki ülkeden yaşları 18-28 arası yaklaşık 70 müzisyenin bir araya gelmesiyle kurulduğu belirtilen açıklamada, orkestranın her yaz bir araya gelerek Yunanistan ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde konserler verdiği ifade edildi.

Türk ve Yunan öğrencileri bir araya getiren orkestrayı, Şef Orhun Orhon yönettiği belirtildi. Konserde solist olarak çelloda Timotheos Petrin ve kemanda Alexandras Petrin sahne aldığı vurgulandı.

Muhabir: Ali Rıza Karasu

Yayıncı: Bahri Okumuş
Kaynak: AA