Yakutiye'den Köylere Çift Şerit Yol

Yakutiye Belediyesi köy ve köy mahallelerde yol çalışmalarını sürdürüyor.

Yakutiye'den Köylere Çift Şerit Yol
Doğudan başlanan çalışmalar kuzey-batı yönünde devam ediyor. Gülpınar mahalle muhtarı Abdulfettah Topaloğlu, 15 yıldır el değmeyen yollarının yapıldığını belirterek Ali Korkut’a teşekkür etti. Köy/mahallelerin yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Korkut, halka hizmetin en iyisini yapma gayretinde olduklarını söyledi.

Yakutiye Belediyesi, Tortum yolu üzerinde bulunan Güzelova, Yolgeçti, Yeşilyayla, Muratgeldi, Gülpınar, Kırmızıtaş mahalle köylerini içine alan bölgede karayolu bağlantısı ve köylerin birbirine bağlantısını sağlayan ara yollarda çalışmalarını tamamlıyor.

Ramazan ayının ortalarında başlanan köy/mahallelerde yol çalışmasının her aşamasını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Ali Korkut, Son asfalt çalışmalarını da titizlikle takip etti. Ali Korkut, mahalle/köylerde Tortum yolunun her iki yönünde bulunan köylerden çalışmalara başlandığını belirterek “Bu bölge, mahallelerin belediyeye bağlanmadan önce başlayan yol sorunları vardı. Yollar oldukça bakımsız ve bozuktu. Bu nedenle çalışmalara buradan başladık. Önce mevcut yolu genişlettik, yol kazındı ve astar tabir edilen katları atıldı. Yapılan dolgular için sıkılaştırma işleminin bitirilmesinin ardından asfalt çalışmasına geçildi. Dün tek aracın geçebildiği yollar artık çift şerit yola dönüştü. Mahalle/köylerin yalnızca şehir bağlantısı yapılmadı, köyleri birbirine bağlayan ara yollarda yapıldı” dedi.

15 YIL SonRA GELEN HİZMET SEVİNDİRDİ
Güzelova, Yolgeçti, Yeşilyayla, Muratgeldi, Gülpınar, Kırmızıtaş mahalle köy yollarının yapımı bura sakinlerini mutlu etti. Gülpınar mahalle muhtarı Abdulfettah Topaloğlu, 15 yıldır köylerinin yol sorunu olduğunu belirterek, “Yolumuzu komple kazıdılar, genişletti dolgu yaptılar. Zemin sertleştikten Sonra asfaltı yapıldı. Bunun için mahallelim adına teşekkür ediyorum. Ali Korkut’tan Allah razı olsun. Önceden yolumuz çok dardı ve tek araç zor geçiyordu. Şimdi yolumuz yalnızca asfaltlanmadı, aynı zamanda çift şerit olarak yeniden yapıldı. Biz belediyeye bağlanmadan önce de yollar adına hizmet alamıyorduk. 15 yıldan buyana yalnızca yama yapılıyordu. Oda 2-3 yılda bir yapılırsa iyiydi. Şimdi yeniden yapıldı. Yeni baştan yapıldı. Çok şükür ki, Yakutiye Belediyesi ve Ali Korkut ile oylarımızın karşılığını alabilir olduk” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Belediye Başkanı Ali Korkut, Güzelova, Yolgeçti, Yeşilyayla, Muratgeldi,Gülpınar, Kırmızıtaş köyleri için çalışmaların Sona gelmesinin ardından bölgeden taş çeken bir firmaya ait araçlara tepki gösterdi. Köylülere uyanık olmaları, araçların plakalarıyla şikayet edilmesini isteyen Korkut, “Bakın biz burada size yeni baştan yol yaptık. Çift şerit ve oldukça güzel bir yol oldu. Önümüzdeki yıl bir kat daha atacağız, Sonra yıllarca el atmadan kullanabileceksiniz. Ancak yaptığımız yola sahip çıkmanız gerekiyor. İleride bulunan taş ocağından kamyonlar ağır tonajla taşıma yapıyorlar. Ağır tonaj yolu bozar ve yapılan milyonlarca lira havaya uçup gider. Bu araçlar geçerken engel olun, onu da yapamıyorsanız plakasını ve geçiş saatini alın, hatta gerekirse cep telefonuyla kayıt yapın. Bu araçları bize ve trafik şubeye bildirin. Yapılana sahip çıkarsanız hizmetler heba olmamış olur. Bütün köylülere bildirin. Ben taş ocağının yaptığımız yola bağlantısını kapattıracağım, firmayı da uyaracağım. Ancak bizler bunlara sahip olursanız, koruyabiliriz yolumuzu” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA