Tayvan Büyükelçisi’nden Selçuk’a İşbirliği Ziyareti

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Konya’ya gelen Tayvan Ankara Büyüykelçisi James C.H. Chen ve eşi Maria Peng, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel’i makamında ziyaret etti.

Tayvan Büyükelçisi’nden Selçuk’a İşbirliği Ziyareti
Rektör Prof. Dr. Gökbel tarafından karşılanan Büyükelçi Chen ve eşi, ilk defa geldikleri Konya’yı oldukça beğendiklerini belirterek Selçuk Üniversitesi ile Tayvan Üniversitesi arasında işbirliğini geliştirmek istediklerini söyledi.

İki ülke arasındaki işbirliği için ilk adım olarak nitelendirilen niyet mektubunu Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel’e sunan Büyükelçi Chen, “Buraya Tayvan ve Selçuk Üniversieleri arasındaki ikili ilişkileri geliştirmek için geldik. İki üniversite arasındaki öğrenci ve akademsiyen değişimi ilişkilerin gelişmesi noktasında oldukça önemli. Karşılıklı anlaşmanın gerçekleştirildiği takdirde Tayvan’a gelecek öğrencilerinize ve akademisyenlerinize her türlü burs, yurt ve sosyal yaşam imkanını üst düzeyde sağlayacağız” diye konuştu.

Selçuk Üniversitesi’nin akademik yapılanması hakkında büyükelçi ve eşine bilgi veren Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise, “Sayın büyükelçi ve değerli eşlerini üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duydum. Selçuk Üniversitesi olarak uluslararası alandaki gelişimimizi sürdürmek istiyoruz. Karşılıklı ziyaretlerle de bu ilişkilerin geliştirilmesi çok önemli. Gerekli görüşmelerin ardından şartlar sağlandığı takdirde iki üniversite arasındaki işbirliği konusunda bizler de çok istekli oluruz” dedi .
Kaynak: İHA